Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGIJA DAGESTAN

VIDEO Napad u Rusiji: Upali u sinagogu i pravoslavnu crkvu, ubijeni policajci i svećenik

Dagestan
Foto: Reuters
1/7
23.06.2024.
u 19:24

Lokalni dužnosnici rekli su da je sinagoga nakon napada u plamenu.

Naoružani napadači otvorili su vatru na sinagogu, pravoslavnu crkvu i policijsku postaju u ruskoj regiji Dagestanu, a više je osoba ubijeno, javile su u nedjelju novinske agencije. Po različitim izvorima moguće je da su među žrtvama jedan ili dva policajca, jedan svećenik i jedan čuvar crkve.

Dvojica među napadačima koji stoje iza nekoliko napada su ubijeni, objavilo je rusko ministarstvo unutarnjih poslova. U napadima je ranjeno šest osoba, navodi Reuters.

U izvješćima se navodi da je jedan policajac ubijen kada je pucano na sinagogu u Derbentu, sjedištu drevne židovske zajednice na sjevernom Kavkazu. Do razmjene vatre došlo je i u pravoslavnoj crkvi u gradu, koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Lokalni dužnosnici rekli su da je sinagoga nakon napada u plamenu. Još jedan incident dogodio se u policijskoj postaji u Mahačkali. 

 

Ključne riječi

Komentara 11

PR
pravednik2
20:49 23.06.2024.

Peskov sigurno zna već sve.

PL
plotto
06:20 24.06.2024.

Zna se koje su agencije najstručnije u organizaciji ovakvih terorističkih zlodjela. To su one koje se tobože bore protiv terorizma,a zapravo .............

FU
Fusnota
08:28 24.06.2024.

Tako je počela ruska pobuna u Ukrajini. Teroristi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije