hladni val

VIDEO Zbog niskih temperatura kod Šibenika se zaledila površina mora

U Zablaću kod Šibenika zaledila se površina mora
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/6
07.02.2023.
u 10:38

DHMZ objavio je upozorenje na hladne valove koji mogu djelovati na zdravlje.

U Hrvatsku je stigao hladni val koji će potrajati nekoliko dana. DHMZ objavio je upozorenje na hladne valove koji mogu djelovati na zdravlje. Danas će u Hrvatskoj biti sunčano uz malu, u unutrašnjosti ponegdje umjerenu naoblaku. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni i sjeverozapadni, duž obale umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od -2 do 3 na kopnu te od 4 do 9 °C na moru.

Zbog niskih temperatura u Zablaću kod Šibenika zaledila se površina mora.

"Hladno vrijeme se nastavlja pa na kopnu zbog duljeg niza dana s najnižom temperaturom i ispod -5 °C postoji upozorenje na hladni val koji može djelovati na zdravlje. Pritom će i dalje prevladavati suho, uz dosta sunčanih sati, a povremeno umjeren sjeveroistočnjak bit će češći do četvrtka. Na Jadranu će i dalje mjestimice puhati jaka i olujna bura. Stoga treba računati na daljnja ograničenja u prometu, kao i na nastavak neuobičajeno hladnih noći, a u drugoj polovini tjedna dnevna temperatura porast će na prosječne vrijednosti za doba godine", prognoza je mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a za HRT.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije