Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ocjenjivanja vina

Vina su začuđujuće dobra s obzirom na veliku sušu

degustacija portal (1)
Robert Anic/PIXSELL
18.04.2013.
u 17:35

Ferdinand Novak, predsjednik kaptolačke Udruge veoma je zadovoljan brojem prispjelih uzoraka na ocjenjivanje, ali i samim ocjenjivanjem kao i rezultatima.

U Kaptolu je održano 6. županijsko ocjenjivanje vina koje organizira kaptolačka Udruga vinogradara, vinara i voćara. Ocjenjivačka komisija na čelu s prof. dr. Dubravkom Premužić ocijenila je 89 vina s kutjevačkog, požeškog i pleterničkog vinogorja.

-Bojala sam se, s obzirom na jaku sušu i na izvanredno visak broj vrućih dana, imali smo ih čak 54, da će vina biti neharmonična, odnosno da će imati visok postotak alkohola, a nedovoljne kiseline.

Međutim, dobili smo jako dobra vina, začuđujuće lijepih kiselina, od 5,5 do 6,3 grama po litri graševine što je divota. Uz tu kiselinu graševina može podnijeti i visoku koncentraciju alkohola. Mogu reći da imamo sve bolje podrumare jer većina vina je dobila srebro i zlato.

Samo neka tako nastave – poručila je dr. Premužić. Ferdinand Novak, predsjednik kaptolačke Udruge veoma je zadovoljan brojem prispjelih uzoraka na ocjenjivanje, ali i samim ocjenjivanjem kao i rezultatima.

–Koje vino je dobilo kakvu medalju znat će se na otvorenju sajma Vino Kap, kao i dobitnik šampionskog odličja – kazao je Novak. 

>> Vina se ocjenjuju i prema odnosu cijene i kakvoće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije