KAOS NA KOLODVORU

Više prijetnji bombom zatvorilo ključne željezničke stanice u Austriji: 'To shvaćamo veoma ozbiljno'

Foto: Pixabay
1/4
03.10.2024.
u 13:21

Policija je prijetnje primila e-mailovima, koji su tvrdili da su na postajama eksplozivi koji mogu biti detonirani. Zasad nisu pronađeni nikakvi opasni predmeti.

Nekoliko željezničkih postaja u Austriji bilo je zatvoreno zbog više prijetnji bombom tijekom proteklih nekoliko dana, rekao je glasnogovornik policije za njemačku agenciju dpa u četvrtak.  Dosadašnje prijetnje su se odnosile na postaje u glavnim gradovima raznih saveznih zemalja, kazao je.

"To shvaćamo veoma ozbiljno", dodao je glasnogovornik. U srijedu navečer su prijetnje upućene postajama u St. Poeltenu, Slazburgu i Klagenfurtu, u utorak glavnom kolodvoru u Linzu, a u ponedjeljak glavnom kolodvoru u Grazu. Sve postaje su zatvorene, a željeznički promet je obustavljen na nekoliko sati.

Policija je prijetnje primila e-mailovima, koji su tvrdili da su na postajama eksplozivi koji mogu biti detonirani. Zasad nisu pronađeni nikakvi opasni predmeti. Austrijske obavještajne službe istražuju niz prijetnji. Austrijska željeznička tvrtka u državnom vlasništvu je odbila komentirati izvješća.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će hrvatski gradovi izgledati za 100 godina. Rezultati su fascinantni

1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije