RUSIJA

Visoki dužnosnici FSB-a i Kaspersky Laba optuženi za izdaju u korist SAD-a

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
01.02.2017.
u 12:46

Optuženi su Ruslan Stojanov, čelnik jedinice za istragu računalnih incidenata u tvrtki Kaspersky Lab, Sergej Mihajlov, viši dužnosnik FSB-a, te njegov zamjenik Dmitrij Dokučajev, rekao je danas odvjetnik Ivan Pavlov

Dva viša dužnosnika ruske sigurnosne službe FSB i visokopozicionirani menadžer vodeće ruske tvrtke za cyber sigurnost Kaspersky Lab službeno su optuženi za izdaju u korist SAD-a, rekao je odvjetnik jednog od branjenika, prenosi RT.

Optuženi su Ruslan Stojanov, čelnik jedinice za istragu računalnih incidenata u tvrtki Kaspersky Lab, Sergej Mihajlov, viši dužnosnik FSB-a, te njegov zamjenik Dmitrij Dokučajev, rekao je danas odvjetnik Ivan Pavlov.

Pavlov nije rekao koga od njih predstavlja, ali je dodao da njegov klijent odbacuje sve optužbe.

Pavlov je također rekao da se u sudskim dokumentima ne spominje Vladimir Anikeev, navodni vođa hakerske skupine Šaltaj Boltaj koja je ranije objavljivala e-mailove visokih ruskih dužnosnika, uključujući i premijera Dmitrija Medvedeva.

>> Trump nakon susreta s obavještajnim: Hakiranje nije utjecalo na izbore

>> Kvantni internet: počela utrka za prijenos podataka kojem hakeri neće moći ništa

Komentara 3

RA
ranko75
01:07 02.02.2017.

Neka pokusaju u Hrvatskoj uhititi u suditi nekome za izdaju Hrvatske u korist SAD, cik ako smijete? A u korist Njemacke?

Avatar nekakav
nekakav
14:13 01.02.2017.

nema komentara. čudno. da se radi o kilarici, odmah bi bilo pola tone žučljivih komentara. znači, amerikanci podrivaju sigurnost rusije. amerikanci dovlače svoje snage na granice rusije. a rusi su kao krivi, jer imaju (još uvijek!) vojsku, i to unutarnutar svojih granica?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije