Posjetio Tursku

Putin najavio kraj rata u Siriji

Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
28.09.2017.
u 23:50

Erdogan je rekao kako će Turska nastaviti usko surađivati s Rusijom na političkom rješenju u Siriji

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas kako su postignuti de facto uvjeti potrebni za okončanje građanskog rata u Siriji.

Putinove opaske, koje su uslijedile nakon razgovora s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom u Ankari, dolaze u vrijeme dok Rusija, Turska i Iran surađuju na održavanju zona deeskalacije u Siriji.

Predsjednik Erdogan je rekao kako je referendum za neovisnost iračkih Kurda nelegitiman te da su se Rusija i Turska suglasile kako teritorijalna cjelovitost Iraka i susjedne Sirije mora biti očuvana.

U kratkoj izjavi nakon razgovora s Putinom Erdogan je rekao i kako se kurdska regionalna vlada u sjevernom Iraku mora spriječiti da ne napravi "veće pogreške".

Erdogan je rekao i kako će Turska nastaviti usko surađivati s Rusijom na političkom rješenju u Siriji.

Komentara 8

DU
Deleted user
00:54 29.09.2017.

Problem Kurda je što su se vezali za Amerikance, a ovi će ih izigrati kao i u prošlom iračkom ratu. Tako su izigrali Hrvate u BIH tihom revizijom Washingtonskog sporazuma, kad im više netko nije potreban samo mu okrenu leđa.

GV
golub Vaso
06:57 29.09.2017.

vođa slobodnog svijeta Vladimir Putin

Avatar dobry
dobry
03:10 29.09.2017.

Najveći poraz Američke vanjske politike je neuspjelo rušenje Erdogana, a posljedično tome i strateški poraz iste politike u Siriji, ulazak Rusije na svjetsku pozornicu u velikom stilu, te početak kraja pokušaja ovladavanja svijetom, pod krinkom događanja od 11. rujna 2001.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije