"Slučaj Šipan"

Vlahušić prijavom protiv Društva prijatelja dubrovačke starine

vlahušić
Grgo Jelavić/PIXSELL
06.07.2010.
u 15:44

Vlahušić, koji je DORH-u pisao u ime Grada Dubrovnika, svoj dopis nije izričito nazvao "kaznenom prijavom" nego je predložio DORH-u poduzimanje zakonom predviđenih pravnih radnji.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić podnio je kaznene prijave protiv bivšeg i sadašnjeg predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine, Denisa Orlića i Hrvoja Macana te još trojice članova Malog vijeća ove ustanove.

Vlahušić, koji je DORH-u pisao u ime Grada Dubrovnika, svoj dopis nije izričito nazvao "kaznenom prijavom" nego je predložio DORH-u poduzimanje zakonom predviđenih pravnih radnji, a sve u povodu "slučaja Šipan", odnosno isplate novca Društva u ime tvrtke Dubrovačko primorje koja je u vlasništvu Pera Vićana, donedavnoga Vlahušićeva koalicijskog partnera.

- Iz zapisnika sa 72. sjednice Malog vijeća Društva, koji do sada nismo dobili, vidljivo je da je DPDS donio odluku o potpisivanju dodatka izmjene ugovora i sporazuma između Društva, Grada i Dubrovačkog primorja o isplati u tri rate navedenog iznosa, odmah 1.000.000 kn, do 30. 4. 2010. još 1.500.000 kn i do 30. 6. 2010. preostalih 2.500.000 kuna, sve u korist Dubrovačkog primorja, a za Grad Dubrovnik - potpisuje Vlahušić u svojem dopisu DORH-u te nastavlja:

- U vezi s gore iznesenim Grad Dubrovnik nije uputio nikakav zahtjev ili pak molbu Društvu na temelju koje je ono moglo donijeti ovu odluku, a što potvrđuju i oni rekavši da ne posjeduju nikakav pismeni zahtjev ni molbu Grada za ovu isplatu - zaključuje Vlahušić.

Podsjetimo, cijela se priča zakotrljala kada je Pero Vićan ponudio na prodaju zgradu Dubravka na otoku Šipanu na koju Grad Dubrovnik ima pravo prvokupa. Grad je tu kupnju prvo odbio zbog čega je uslijedila kriza vlasti, a Društvo je nedugo zatim isplatilo Vićanu prvi milijun kuna u ime predujma Gradu s kojim DPDS dijeli prihod od prodaje ulaznica za dubrovačke zidine. Tada slijedi prepucavanje Vlahušića i Društva o tome je li gradonačelnik to od društva tražio, a u cijelu priču se nedavno uključio i DORH istražujući nelegalne radnje u ovom slučaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije