Dobio osam mjeseci

Vođa 'Štajerske straže' nije se pojavio na odsluženju kazne. Izdana tjeralica

Andrej Šiško
Foto: Slovenska policija
1/3
22.12.2019.
u 10:27

Iz njemu bliskih krugova mediji doznaju da Šiško i nije dobio službenu poštu u kojoj se navodi da mu je odbijena žalba

Slovenska policija izdala je tjeralicu za Andrejem Šiškom iz Maribora, kontroverznim vođom tzv. "Štajerske straže" pošto se on nije odazvao na pravomoćan poziv za dosluženje zatvorske kazne, objavili su slovenski mediji.

Šiško je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog poticanja na nasilnu promjenu ustavnog poretka prilikom postrojavanja svojih pristaša blizu Maribora, no pušten je iz pritvora nakon šest mjeseci i izricanja nepravomoćne presude.

U međuvremenu je njegova žalba na prvostupanjsku presudu odbijena, pa se početkom ovog mjeseca trebao javiti na dosluženje kazne, na što se oglušio pa je policija na svojim internetskim stranicama za njim raspisala tjeralicu, izvještava u subotu mariborski dnevni list "Večer".

Andrej Šiško
1/7

Šiškova odvjetnica kazala je da je njezin branjenik računao na to da neće morati ponovno u zatvor jer je većinu kazne već odslužio u pritvoru.

Iz njemu bliskih krugova mediji doznaju da Šiško i nije dobio službenu poštu u kojoj se navodi da mu je odbijena žalba.

Patroliranje Šiškovih  pristaša uz granicu s Hrvatskom, s njegovim objašnjenjem da oni  pomažu policiji u pronalaženju ilegalnih migranata ove jeseni uzbudilo je slovensku javnost, pa je vlada predložila izmjene zakona po kojemu bi se uz granicu civilima zabranilo nošenje oružja ili replika oružja, pa i uniforma ako se ne radi o  lovcima ili izviđačima.

Komentara 11

LU
luzer96
18:20 22.12.2019.

Možda ima dvojno državljanstvo? Nešto nikako ne čitam o ''Zori Idliba'' akciji regularne države Sirije,njenih regularnih vojnih snaga protiv terorista,razbojnika,glavosjeka........da li se ne zna što se događa ili strani mediji koji smiju pisati o tome lažu?

SO
Sotona
13:48 22.12.2019.

Izgleda ista bagra kao i ostali zaostali sa balkanije su i Zlovenci . Patroliranje Šiškovih pristaša uz granicu s Hrvatskom, s njegovim objašnjenjem da oni pomažu policiji u pronalaženju ilegalnih migranta ove jeseni """"uzbudilo je slovensku javnost,""""" ja bi tekao tekao uzbudilo je isprepadalo vladajuće ( dok javnost= narod to uglavnom razveseli ! pa je vlada ( brže boje iskoristila moć ) """predložila""""" izmijenila zakon po kojemu bi se uz granicu civilima zabranio nošenje oružja i za koje posjeduju dozvolu ; ili replika oružja, pa i uniforma ako se ne radi o lovcima ili izviđačima. Zabranila i zakon brzo donijela presude i brzo osudila i tako malu opasnost po svoje vladajuće pozicije... Svi su svijeni kako se lako pre lako nezadovoljnu stoku sitnog zuba nagovori na promjene i obračun ili likvidaciju stare loše korumpirane izrabljivačke vlasti i biranje onih koji su ""boji za njih" ! I konačno im realizirati Arbitražnu presudu u život... ,

Avatar Juki
Juki
12:49 22.12.2019.

Ma to je EU Janez...on je baš na jedrenju po novoj svojoj crti sredine po Savudrijskoj vali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije