susret oldtimera

Vremešni ljubimci pokazali svoje još uvijek živahno 'srce'

Susret Oldtimera u Bjelovaru (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/13
29.09.2012.
u 13:51

Nakon što su ih građani razgledali, 70-ak ljepotana na dva i četiri kotača upitili su se na vožnju gradskim ulicama i okolicom Bjelovara.

BJELOVAR – U organizaciji Oldtimer cluba Classic Bjelovar održan je treći međunarodni promotivni susret oldtimera Bjelovar 2012., a koji je na ispred zgrade Gradske uprave okupio 70-ak automobila i motocikala. Vremešni ljubimci na četiri i dva kotača plijenili su pažnju mnogobrojnih Bjelovačrana, a koji su se pokraj bezvremenskog dizajna, divili i njihovim još uvijek živahnim “mašinama”. Nadalje, promotivni je susret uvršten u kalendar Oldtimer saveza Hrvatske, pa domaćini oručuju da će se svakako truditi da održe i razviju započetu tradiciju. U to ne treba sumnjati s obzirom da ih sve veže neizmjerna ljubav prema očuvanju ovih, za njih, neprocjenjivih vozila. Svi ljubitelji oldtimera najviše ulažu u održavanje, a dijelove danas kažu nabavljaju razmjenom, poznastvima ili pak putem interneta. Značajka je i to da vremešni automobili s oznakom PV imaju i posebne povlastice kod registracije, a što su neuki pretvorili u šalu.

- Oznaka PV ne znači pijan vozi, već povijesno vozilo, i kao takva donosi značajne olakšice pri registraciji – kroz šalu pojašnjava Saša Novak, predsjednik bjelovarskog Oldtimer classic cluba. Nakon izložbe vozila, karavana se gradskim ulicama uputila prema spomen obilježju Barutana, gdje su sudionici odali počast palim braniteljima, a potom su se provozali i širom okolicom Bjelovara.

Ključne riječi

Komentara 2

OK
okvardz
07:53 30.09.2012.

Bravo!!!! Super!!!! Ma nesto prekrasno!!!!! Smo da je financijska situacija nesto bolja i malo vise razumijevanj kod osiguravajucih kuca i tehnickih stanica bilo bi sigurno i vise primjeraka vozila. Ne mislim da bi vozila mogla biti nespravna da pace ispravnost vozila na prvom mjestu i bez ikakovih preinaka jer onda to nije to samo original.

DR
Drivo
11:20 02.10.2012.

Bajne su i cijene koje treba platiti grupi gradjana udruzenoj u HROS za imati tablicu PV.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije