Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbili žalbu

Vrhovni sud potvrdio oslobađajuću presudu Todoriću u slučaju 'mali Agrokor'

Zagreb: Ivica Todorić dolazi u zgradu Kockice gdje se održava optužno vijeće za 'Veliki Agrokor'
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
16.02.2023.
u 16:59

Uz nekadašnjeg predsjednika uprave Agrokora Ivicu Todorića, tužiteljstvo je teretilo bivšeg Agrokorovog izvršnog direktora financija Antu Huljeva, članicu uprave Agrokora Pirušku Canjugu i Nicolu De Rossi kao odgovornu osobu u švicarskoj tvrtki za savjetodavne usluge Siggman AG.

Ivica Todorić u okršaju s tužiteljstvom, za sada, stoji više nego dobro, a taj njegov sraz s tužiteljima jučer je dobio i ocjenu - odličan. Jer Vrhovni sud je odbio žalbu tužiteljstva u tzv. malom Agrokoru, čime je nepravomoćna oslobađajuća presuda Todoriću i njegovim suoptuženima postala - pravomoćna. Osim njega optužbi su pravomoćno oslobođeni Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole de Rossi.

Prema optužnici teretili su se da su Agrokor oštetili za oko 1,25 milijuna eura i to tako što su švicarskoj tvrtki platili savjetodavne usluge koje nisu obavljene. No zagrebački Županijski sud nepravomoćno ih je oslobodio optužbi u prosincu 2020. navevši da su svjedoci srušili tezu tužiteljstva da nije bila riječ o stvarno obavljenom poslu već fiktivnim uslugama. Tužiteljstvo se na tu presudu žalilo, žalbena sjednica je održana koncem siječnja, a sada je Vrhovni sud tu žalbu odbio.

Osim u ovom postupku, Todorić je optužen i u velikom Agrokoru gdje optuženičku klupu dijeli s još 14 osoba. Tamo optužnica još nije potvrđena, a nov sjednica optužnog vijeća trebala bi se održati koncem veljače. Tada bi opet trebao biti ispitan vještak koji je izradio obranama sporno financijsko-knjigovodstveno vještačenje

Protiv Todorića se vodi postupak u i dva kraka afere Mjenice, u kojoj  je sud do sada optužnice odbacivao, a tužiteljstvo ih nakon dorade ponovo podizalo, pa ni tu optužnice još nisu pravomoćne.

Komentara 20

DU
Deleted user
15:18 16.02.2023.

to sam napisao prije par godina, todoric ce na kraju dobit sve a obzirom da je agrokor unisten, republika hrvatska ce desetljecima placat ivici odstetu. puno hvala i borg skupini i plenkiju i kolindi i svim placenim majmunima koji su unistili jedinog zdravog hrvatskog proizvodjaca - ocekujem masu minusa ovdje od tupana koji ne shvacaju koliko je uzasno da je slavonija sad presla u vlasnistvo rusa umjesto da domaci proizvodjaci sade i preradjuju.

Avatar alien79
alien79
15:40 16.02.2023.

Sada neka ti nesposobni lumeni iz tužiteljstva plaćaju eventualne odštete Todoriću i ekipi

BR
brzizestok
16:17 16.02.2023.

Sve cemo mi to platit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije