dio zemlje u 'žutom'

Vrijeme promjenljivo, mogući pljuskovi s grmljavinom. Izdana upozorenja: 'Budite na oprezu'

Pogled iz okolice Trogira na grmljavinsko nevrijeme oko Drvenika Velog
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
12.05.2023.
u 07:59

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je za osječku, gospićku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog mjestimice mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom. Za područje južne Dalmacije žuto je upozorenje izdano zbog jakog vjetra.

Vrijeme će danas biti promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno, a povremeno je moguća kiša i pljuskovi s grmljavinom. Sunčana razdoblja očekuju se poslijepodne, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar će na kopnu biti većinom slab, na istoku umjeren jugoistočni, a duž obale južni i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 15 do 20 °C, u gorju malo niža.

Foto: DHMZ

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je za osječku, gospićku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog mjestimice mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom. 

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", navodi DHMZ.

Za područje južne Dalmacije žuto je upozorenje izdano zbog jakog vjetra. 

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", ističe se.

VIDEO Ceste su katastrofa, zakrpe propadaju, auti skaču kao na makadamu. Obišli smo kritične dionice po Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije