PERSONE NON GRATA

Vučić o hrvatskoj zabrani ulaska crnogorskim dužnosnicima: Nema razlike između RH i NDH

Beograd: Predizborni skup koalicije stranaka okupljenih oko SNS na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Beograd sutra"
Foto: Milos Tesic
1/4
28.07.2024.
u 00:03

Hrvatska je nepoželjnima proglasila predsjednika Skupštine, zastupnika u Skupštini te potpredsjednika Vlade Crne Gore

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da je Hrvatska, odlukom o zabrani ulaska prosrpskim i proruskim crnogorskim dužnosnicima Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću, pokazala da nema razlike između sadašnje Hrvatske i nekadašnje NDH. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu obavijestilo je ranije službenu Podgoricu da je Zagreb proglasio predsjednika Skupštine Crne Gore Mandića, zastupnika u parlamentu Kneževića i potpredsjednika vlade Crne Gore Bečića, nepoželjnima u RH.

Odluka je donesena nakon što su zastupnici u crnogorskom parlamentu usvojili Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen. "Kako vam nije palo na pamet da su time što su ovim ljudima zabranili ulazak upali u vlastitu zamku i pokazali da nikakvu razliku ne rade u odnosu na NDH i bilo koju drugu hrvatsku državu koja je postojala", rekao je u subotu Vučić beogradskim novinarima u Parizu, javila je agencija Tanjug.

Vučić je komentirao i izjavu bivšeg hrvatskog europarlamentarca Tonina Picule da će Crna Gora imati problema na svom putu eurointegracija, te da su Mandić i Knežević, lider Demokratske narodne partije (DNP), proaktivni u približavanju politici ruskog predsjednika Vladimira Putina i Vučića.

Kazao je kako "ne razumije" to što su se svi ujedinili u zaštiti NDH i zaštiti ustaških zločina iz Drugog svjetskog rata. "Kako ne kažu - počinili smo zločin, genocid nad tim Srbima i žao nam je. Ni Piculi ni drugima nimalo nije neugodno što se pozivaju na pravni i politički kontinuitet iz NDH", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u Parizu poslije otvaranja Srpske kuće u okviru Olimpijskih igara.

Komentara 32

DU
Deleted user
23:25 27.07.2024.

Za takve kao Vućić nikada i nije bilo nikakve razlike između bilo kakve Hrvatske i NDH , jednostavno zato što su za njih svi Hrvati Ustaše.

I7
ivaaa_777
23:32 27.07.2024.

Sad ćemo vidjeti našu Vladu hoće li i Vučiću zabraniti ulaz u državu. Lako se iživljavati nad Crnogorcima. Ovo je puno gora izjava nego Rezolucija koju su donjeli Crnogorci. Pokažite sada gospodo da ste dosljedni.

Avatar McDonald
McDonald
23:50 27.07.2024.

Tom .etniku treba ocitati lekciju. Treba blokirati njega i (ovakvu) Srbiju, a ne Crnu Goru jer to je beogradskom .etniku u bio cilj. Ovo sto on radi je krajnje opasna retorika i ako se ne sasjece u korijenu mogla bi biti fatalna... Ova njegova izjava je gora od bilo kakve crnogorske rezolucije, i ako ostane bez (adekvatnog) odgovora on ce ici korak po korak sve dalje j dalje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije