Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI POSAO

Vujnovac se oglasio o preuzimanju Fortenove: 'Unatoč konstantnim pokušajima usporavanja i opstrukcije...'

Pavao Vujnovac
Emica Elveđi/Pixsell
19.12.2023.
u 15:57

"Fortenova grupa je od iznimnoga značaja za gospodarstva svih zemalja regije te smo uvjereni kako će ovaj korak omogućiti iskorištavanje njezina punog potencijala", piše Vujnovac.

Nakon vijesti da tvrtka Open Pass u vlasništvu Pavla Vujnovca preuzima Fortenovu, u transakciju koja bi mogla dosegnuti 660 milijuna eura, o svemu se oglasio i sam Vujnovac. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Pavao Vujnovac
1/4

- Gotovo svi nesankcionirani dioničari koji su glasovali danas na skupštini Društva odlučili su kako žele konačnu stabilizaciju Fortenova grupe te njezin daljnji razvoj i rast. Ovo je veliki korak naprijed za konsolidaciju kompanije i to je ključna poruka za više od 45.000 njezinih radnika, ali i za sve dobavljače, poslovne partnere te zajednice u kojima posluje.

Unatoč brojnim izazovima te konstantnim pravnim pokušajima usporavanja i opstrukcije procesa koji su ovome prethodili, današnjim izglasavanjem transakcije s ciljem reorganizacije vlasničke strukture Fortenova grupe zacrtani su temelji održivosti kompanije.

Fortenova grupa je od iznimnoga značaja za gospodarstva svih zemalja regije te smo uvjereni kako će ovaj korak omogućiti iskorištavanje njezina punog potencijala. Posebno ističemo da će završetkom procesa dobavljači bivšeg Agrokora dobiti preko 83 milijuna eura duga s kamatama, a uvjereni smo kako će i velik broj dioničara s pravom sudjelovanja izabrati opciju uključiti se u novu vlasničku strukturu.

VEZANI ČLANCI:

Vjerujemo u što skorije potpisivanje preostale transakcijske dokumentacije, brzo rješavanje službenih postupaka kod nadležnih regulatora, ali i u refinanciranje duga nakon uspješnog zaključenja transakcije, kao ključnog izazova koji je i dalje pred kompanijom.

Zahvaljujemo svim stranama koje su sudjelovale u ovom procesu na njihovoj upornosti i profesionalnosti te se veselimo novoj fazi razvoja Fortenova grupe, kao kompanije s osiguranim održivim financiranjem te diverzificiranom vlasničkom strukturom - poručili su iz Vujnovčeve firme.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, suvlasnici Fortenova grupe u utorak su na skupštini imatelja depozitarnih potvrda te grupe većinom glasova odobrili transakciju kojom će Fortenova dobiti novu vlasničku strukturu bez sankcioniranog suvlasništva, izvijestili su iz Fortenova grupe.

Naime, na skupštini imatelja depozitarnih potvrda Fortenova grupe 97 posto prisutnih dioničara koji su glasali, odobrili su transakciju između Fortenova Group TopCo B.V. kao prodavatelja i Iter BidCo B.V. kao kupca 100 posto udjela u kapitalu kompanije Fortenova Group MidCo B.V., za iznos koji ukupno može dosegnuti do 660 milijuna eura. Kako će točno izgledati nova vlasnička struktura, ovisit će o interesu sadašnjih nesankcioniranih imatelja depozitarnih potvrda za dodatnom investicijom u suvlasništvo.

VIDEO Erumpirao vulkan na Islandu

Ključne riječi

Komentara 6

OH
oho
19:11 19.12.2023.

Po kojem ključu se dijeli zarada? To me jako zanima. Ajd da pogađam! Debeli Pavo Creosote 30 % AP 30 % Tomašević 30% Domovinski pokret 10 % Uh, fale mi postoci za Državno odvjetništvo , žetončiće , ustavni sud, i ....

AN
Antonio1952
18:30 19.12.2023.

Zanimljivo da su nekim u Hrvatskoj prihvatljiviji madjarski vlasnici podpomognuti ruskim kapitalom, kao u slucaju INE, nego nas domaci covjek. Da li je u pitanju samo hrvatski jal koji je sve domace unistio ili je u pitanju korupcija i mito od stranaca.

Avatar Krile102
Krile102
18:54 19.12.2023.

Jel to opet ne kosta ni kune hrv porezne obveznike ? 2 x spasavaju hrvatsko gospodarstvo i zaposlene ...ma trebaju dovijeka biti na vlasti ,madjionicari im nisu ravni ..ma bravo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije