Dan OŠ Siniše Glavaševića

Vukovar: Bista novinara izazvala revolt člana školskog odbora

07.11.2008.
u 15:50

VUKOVAR – U povodu proslave Dana škole u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića otkrivena je bista hrabrog hrvatskog novinara čije ime nosi i ova vukovarska škola. Prigodnim programom jučer su učenici i zaposlenici proslavili ujedno i 70 godina rada te odali počast Siniši Glavaševiću koji je 1991. godine ubijen na Ovčari.

– Naša škola ima 483 učenika u 23 razredna odjeljenja. Tijekom godina ostvarili smo niz uspjeha koji su nas svrstali u sam vrh po kvaliteti – rekla je ravnateljica Marija Budimir, posebno se zahvaljujući županijskom HDZ-u i Gradu na bisti legendarnog novinara. Njezina zahvalnica ogorčila je predsjednika GO SDP-a Željka Sabu koji je ujedno i član školskog odbora koji je demonstrativno napustio priredbu.

– Obilježavanje proslave pretvorilo se u promociju HDZ-a. Ulazak politike u jednu osnovnu školu je nedopustivo i smatram da takvim pojavama nema mjesta u školama – kazao je Sabo. Dodao je kako je iz poštovanja prema Siniši, djeci i roditeljima, pričekao da se otkrije bista i potom otišao. (bb)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije