Vatrogastvo

Za prvi rođendan dobili su spremište za opremu, ali je prazno

'dvd_vip_zag_211210'
''
21.12.2010.
u 15:27

Predsjednik ovog DVD-a je šef ginekologije dr. Mladen Zadro. Do sada nisu imali intervencija, održavaju 220 vatrogasnih aparata i 106 hidranata

Osim što su se izborom profesije opredijelili za pružanje pomoći bolesnima, oni i dio svog slobodnog vremena žrtvuju za pomoć bližnjima. Riječ je o zaposlenicima Opće bolnice Zabok, ujedno članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva opće bolnice Zabok.

Najmlađe društvo

– Osnovani smo početkom 2009. godine, a s prvobitna 22 člana društvo se danas proširilo na 55, od kojih je 18 žena i 37 muškaraca. Za prvu obljetnicu dobili smo novo spremište za vatrogasnu opremu, u čemu nam je pomogla Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije s pet tisuća kuna, a Vatrogasna zajednica grada Zaboka omogućila nam je školovanje 13 članova koji danas imaju zvanje vatrogasac. Početkom lipnja u bolnici je održano osposobljavanje za zaštitu od požara, koje je osoblje bolnice po zakonu dužno proći. Voditelj je bio diplomirani inženjer Željko Presečki, član DVD-a, koji je za taj posao ovlašten od županijske Vatrogasne zajednice. Praktični dio vježbe, gašenje požara vodom iz hidranta i ručnim aparatima za gašenje, vodio je Darko Brlić, zapovjednik DVD-a. Sudjelovali smo na 26. susretu vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske, osvojivši kao ekipa 5. mjesto – kazala nam je Tamara Presečki, tajnica DVD-a.

Trebaju pomoć

– Imamo spremište za vatrogasnu opremu, ali u njemu, na žalost, nemamo što držati. Nemamo niš, ormari u kojima bi trebala stajati radna i svečana odijela uglavnom su prazni. DVD je svojim sredstvima kupio zastavu i sedam svečanih odjela za članice. Do sada, na svu sreću, nismo imali intervencija, uglavnom radimo na održavanju 220 vatrogasnih aparata, 95 unutarnjih i 11 vanjskih hidranata. Nadamo se da ćemo naći sponzore, donatore, ljude dobre volje, a očekujemo i pomoć prijateljskih vatrogasnih društava da bismo opremili svoj DVD – kazao je Darko Brlić, zapovjednik DVD-a.

Od doktora Ivice Balagovića, člana DVD-a, a inače i vatrogasnog časnika 1. klase, saznali smo da su društvu, zbog specifičnosti zgrade i prostorija u njoj, hitno potrebna dva izolacijska aparata.

Unatoč tome što do sada nisu imali intervencija, nesreća nikada ne spava i mi se nadamo da će najmlađe dobrovoljno vatrogasno društvo u Krapinsko-zagorskoj županiji uskoro nabaviti prijeko potrebnu opremu kojom će služiti svima nama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije