Jamstvo za zajam

Zaba HDZ-u dala kredit od osam milijuna kuna

'21.11.2011.,Pozega - Jadranka Kosor, nositeljica svih lista HDZ-a danas prijepodne predstavila je  predizbornu kampanju HDZ-a .Nakon Pozege HDZ-ovi clanovi zaputili su se u Pakrac i Pleternicu.   Pho
'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
22.11.2011.
u 18:30

Vladajuća stranka ipak nije morala jamčiti osobnim mjenicama članova Predsjedništva iako joj je zgrada pod hipotekom

Zagrebačka banka isplatila je HDZ-u kredit od osam milijuna kuna za potrebe izborne kampanje, a jamstvo je cesija, tj. budući prihod te stranke iz proračuna, doznajemo u HDZ-u.

Tako su ipak izbjegnute osobne mjenice članova Predsjedništva, a zgrada HDZ-a nije ni mogla biti jamstvo jer je pod hipotekom zbog istrage o financiranju iz crnih fondova. Uz tih 8 milijuna, HDZ će u kampanji trošiti i novac koji ima na računu, ali i donacije.

HDZ u kampanji može potrošiti najviše 16,5 milijuna jer je za sve stranke trošak po izbornoj jedinici ograničen na 1,5 milijuna kuna. HDZ će, kao i sve stranke, po zastupničkom mjestu koje osvoji na izborima iz proračuna dobiti 180.000 kuna. I da osvoje minimalan broj zastupnika koji predviđaju ankete (41), to je 7,3 milijuna kuna.

Komentara 57

Avatar pupoljak
pupoljak
19:12 22.11.2011.

A zakaj nama zaba ne dadne kredit, pa nek se naplati kad dobijemo novce?

PG
praseca gripa
21:14 22.11.2011.

Ovako glupih komentara ne procitah davno. Svi ovi kao zabrinuti,mozda nemaju ni lipe na stednji,a samo laju da bi ocrnili HDZ.

OP
opcija
23:05 22.11.2011.

Gadafijeva banka dala kredit super stvarno super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije