Rekordne brojke 59. Vinkovačkih jeseni

Zabilježeno 110.000 posjeta, u Vinkovcima noćilo 3.340 ljudi...

Svečani mimohod sudionika 59. Vinkovačkih jeseni
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/6
10.10.2024.
u 14:44

Prema službenim podacima Turističke zajednice grada Vinkovaca tijekom deset dana manifestacije vinkovačkim ulicama prošlo je oko 110 tisuća ljudi.

Poslije završenih 59. Vinkovačkih jeseni sumirani su dojmovi ove tradicijske manifestacije ali i posložene brojke koje govore o Jesenima. Prema riječima predsjednika Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni i gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića 59. Vinkovačke jeseni bile su jedna od rekordnih manifestacija s čime su Vinkovci potvrdili kako nemaju konkurenciju u čuvanju narodne pjesme, plesa, običaja…

-Možemo reći kako su 59. Vinkovačke jeseni ostvarile sve naše želje i da su održane točno onako kako su zamišljene. A zamislili smo ih tako da budu pravi festival tradicijske kulture, da budu festival naše gastronomije, naše gostoljubivosti, Slavonije, Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije. Mislim da smo u tome uspjeli i zato hvala cijeloj ekipi u organizaciji jer su napravili ogroman posao. Velika je to manifestacija što nekad znači i puno problema i puno stvari koje je potrebno riješiti kako bismo ostvarili ovakve fenomenalne brojke – rekao je Bosančić.

Prema službenim podacima Turističke zajednice grada Vinkovaca tijekom deset dana manifestacije vinkovačkim ulicama prošlo je oko 110 tisuća ljudi.

-U Vinkovcima je tih deset dana noćilo 3.340 ljudi, stranicu Vinkovačke jeseni posjetilo je 110 tisuća korisnika, a film „Ruke šokačkih uspomena” koji je osvojio nagradu publike na Festivalu turističkog i etno filma pogledalo je njih 155 tisuća. Ugostiteljstvo je uprihodilo više od milijun eura – rekla je direktorica TZ Vinkovci Martina Matković.

U najatraktivnijem dijelu manifestacije, Svečanom mimohodu, ove je jeseni prodefiliralo 70 kulturno-umjetničkih društava, a u folklornim priredbama kroz deset dana nastupilo oko 7,5 tisuća folkloraša.

Govoreći o daljim planovima Bosančić je rekao kako prostora za napredak uvijek ima te da im je želja da Vinkovačke jeseni iduće godine, koje će biti i jubilarne 60. I održavaju se od 12. do 21. rujna, budu još bolje, ljepše i raskošnije.

-Siguran sam da ćemo sljedeće jeseni donijeti promjene koje će rezultirati još većim brojem posjetitelja i u konačnici donijeti još bolje rezultate. Pozivam sve da dogodine budu dio Vinkovačkih jeseni, budu u centru svijeta koji se bavi tradicijskom kulturom, najljepšem gradu na svijetu i na najboljoj manifestaciji u Hrvatskoj – zaključio je Bosančić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije