Maskiran i naoružan

Zagreb: Zaprijetio pištoljem i s novcem izjurio iz banke

splitska banka
Robert Anić/Pixsell
23.05.2012.
u 09:23

Tijekom pljačke u poslovnici Splitske banke bila su četiri zaposlenika. Policija nije uhvatila nijednog pljačkaša banaka ovog mjeseca

Maskiran i naoružan pištoljem pljačkaš u srijedu oko 9 sati upao je u Splitsku banku na Maksimirskoj cesti 55. U banci su tijekom pljačke bila četiri zaposlenika. Lopov im je zaprijetio te je uzeo novac s kojim je izjurio iz poslovnice. S koliko je plijena pobjegao, ne zna se.

 Ovo je peta pljačka banke ovog mjeseca u Zagrebu. Podsjetimo, početkom mjeseca u razmaku od četiri dana opljačkane su četiri banke. U Zagrebačku banku na Vrbanima, 7. svibnja oko 15 sati, ušao je naoružani razbojnik te ukrao otprilike 30.000 kuna. U trenutku pljačke bili su u banci zaposlenici, jedna stranka i zaštitar Sokol-Marića. Dan poslije, 8. svibnja, opljačkane su dvije banke u razmaku od pola sata. Dva su muškarca oko 8.15 sati ušla u Hypo banku na Zagrebačkom velesajmu te odnijeli milijun kuna.

Dok je jedan muškarac, prijeteći pištoljem, zatražio novac od zaposlenika T. R. (43) i M. Š. T. (35), drugi je pazio zaštitara Phoenixa S. H. (38). Istoga dana, oko 8.40 sati, u poslovnicu Splitske banke u Vlaškoj ulici ušao je naoružan razbojnik te odnio otprilike 5000 kuna. U banci su bili zaposlenik i zaštitarka. U četvrtak, 10. svibnja, oko 14.30 sati, razbojnik s bijelom motorističkom kacigom na glavi ušao je u Privrednu banku u Vukovarskoj ulici te odnio pola milijuna kuna. 

Komentara 36

EN
ENTUZIJASTA
11:34 23.05.2012.

Splitska Banka?! Ma to majstore!Bravo! Razmisli malo i o Hipo,PBZ-u te Reifheisenu!Mozda ces naici na veci urod!

DW
dr.who
09:32 23.05.2012.

Razlika između ovakve pljačke i one kakvu vrše same banke je u tome što bankari ne skrivaju lice...zna se

MA
mareiaco
13:54 23.05.2012.

BRIGA ME I OVAKO NIJE NAŠA BANKA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije