ZLOČIN U SOTINU

Žalosno da smo bolju suradnju imali s Tužiteljstvom Srbije nego s DORH-om

sotin
Foto: Branimir Bradarić
10.08.2014.
u 22:00

Poslije godina priprema i istrage pred Specijalnim sudom u Beogradu 3. rujna započinje sudski postupak za ratni zločin počinjen u vukovarskom prigradskom naselju Sotin 1991...

Poslije godina priprema i istrage pred Specijalnim sudom u Beogradu 3. rujna započinje sudski postupak za ratni zločin počinjen u vukovarskom prigradskom naselju Sotin 1991. Na optuženičkoj klupi naći će se trojica nekadašnjih mještana Sotina i to Žarko Milošević, Dragan Lončar i Mirko Opačić, jedan pripadnik JNA Miodrag Milinković i jedan pripadnik TO iz Srbije Dragan Mitrović. – Njima se sudi za ubojstvo 16 mještana od kojih je njih 13 ekshumiramo prošle godine.

Pokupili su ih iz domova dan poslije Božića 1991. i iduću noć pobili. Prvo su ih zakopali na mjestu stare ciglane odakle su ih nekoliko godina poslije, pred mirnu reintegraciju, prebacili kod klaonice – kaže Igor Matijašević ispred inicijativnog odbora stradalih mještana Sotina koji već dugo provode privatnu istragu s ciljem otkrivanja istine. – Siguran sam i da će se dokazati da je i vrh tzv. Krajine znao za sve to – ističe Matijašević. Dodaje i da je žalosno da mnogo bolju i kvalitetniju suradnju imaju s Tužiteljstvom u Srbiji, nego s DORH-om.

>>U Beogradu potvrđena optužnica za ratni zločin u Sotinu

Komentara 9

VE
verakruz
22:13 10.08.2014.

Naše su izdajice pogubnije za Hrvatsku od bilo čega i bilo koga! Jadni naši nevini ljudi

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
22:20 10.08.2014.

"Žalosno da smo bolju suradnju imali s Tužiteljstvom Srbije nego s DORH-om" _____________________________________________________________________________________________________________ Ovo nije kategorija "žalosti" već kategorija opće opasnosti koja dan za danom iznova pokazuje tko danas vlada Hrvatskom i s kakvim namjerama.

GU
gustirna
00:06 11.08.2014.

Vrlo brzo ce i taj takozvani dorh pjevati remetinac bluz zbog prikrivanja kriminala i nerada.selektivno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije