Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODSJEĆAJU NA MANIRE

Zanimljiv potez kafića: Njihovi gosti jednostavno mogu doći do manjeg iznosa na računu

Ilustracija
Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija
25.10.2022.
u 15:58

Bezobraznije kupce, kojima bi se po znaku naplatila viša cijena, usmjere na taj isti znak pa ih pitaju žele li ponovno naručiti

Dobro i pristojno ponašanje uvijek je poželjno, a ono će u jednom kafiću u Engleskoj biti i nagrađeno. Usman Hussain, vlasnik Chaii Stopa u Prestonu, odlučiti je pristojnim kupcima dati svoj poznati čaj po jeftinijoj cijeni. 

Kupci, kako je i pojasnio vlasnik, samo moraju biti ljubazni kada naručuju pa će dobiti najjeftiniju opciju. Ako zatraže samo čaj, šalicu će platiti 5 funti. U slučaju da ubace riječ "molim", cijena pada na 3 funte, a ako uz to još i pozdrave, napitak će platiti 1,90 funti

- Nikome zapravo nismo naplatili 5 funti, to je više podsjetnik na manire, a i zabavno je - rekao je Usman Hussain za CBC pa pojasnio da bezobraznije kupce, kojima bi se po znaku naplatila viša cijena, usmjere na taj isti znak pa ih pitaju žele li ponovno naručiti. 

Nije sa sigurnošću mogao reći zašto se neke ljude mora podsjećati da budu ljubazni, no smatra da neki to zaborave zbog ubrzanog svakodnevnog života. 

- Drugi razlog je jer možda prolazimo kroz teška vremena. I, znate, zaboravljamo tko je oko nas ili s kim smo u interakciji - dodaje.

VIDEO Snimka s križanja u Splitu ostavlja bez teksta: Ovog biciklista samo je čudo spasilo

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije