Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROKA J. (27) SUMNJIČE ZA OPĆEOPASNU RADNJU

Zapalio automobil pravosudnog policajaca pa se brani: Trebao mi je novac za autoškolu i brata koji je u zatvoru!?

Zagreb: Tri automobila izgorjela na parkiralištu u Prečkom
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
16.05.2024.
u 14:23

Mladića se sumnjiči da je automobil, za koji je prethodno doznao da je koristi 46-godišnji pravosudni policajac, polio za sada neutvrđenim gorivim sredstvom, nakon čega ga je zapalio

- Trebao mi je novac. Za  autoškolu. I brata koji je u zatvoru. Pa mi je netko platio i ja sam to napravio - branio se Roko J. (27), nakon što je uhićen zbog sumnje da je 19. travnja zapalio automobil čiji je vlasnik 46-godišnji pravosudni policajac, zaposlen kao načelnik osiguranja u Remetincu. 

Zagrebačka policija ga je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja  kazneno prijavila za općeopasnu radnju, a nakon ispitivanja na policiji ispitan je na tužiteljstvu. Doveden je zatim pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. No kako je Roko J. u obrani tvrdio da mu je netko platio da zapali baš određeni automobil, koji k tome pripada pravosudnom policajcu, kriminalističko istraživanje ne bi trebalo biti gotovo dok se ne utvrdi je li taj njegov navod istinit.

A ako je, onda bi se trebalo utvrditi i tko je naručio palež, za koliko novaca i zašto. Roko J. inače nije nepoznat ni policiji ni pravosuđu. Neslužbeno se  doznaje da je zbog krađa uvjetno osuđivan i to višestruko uvjetno  osuđivana, a jednom je dobio i zatvorsku kaznu. 

Sumnjiči ga se da je 19. travnja 2024. u noćnim satima došao s drugog kraja grada do parkirališta ispred stambene zgrade u Baranovićevoj ulici na Trešnjevci. Zanimala ga je Toyota zagrebačkih oznaka za koju je prethodno doznao da je koristi 46-godišnji pravosudni policajac, zaposlen u  Remetincu.

POVEZANI ČLANCI:

Roko J. se sumnjiči da je  automobil polio za sada neutvrđenim gorivim sredstvom, nakon čega ga je zapalio. Požar je počeo na  prednjem dijelu vozila, proširio se na cijelo vozilo, ali i vozila koja su bila parkirana u blizini; Peugeot u vlasništvu 50-godišnjakinje te na teretni automobil marke Ford u vlasništvu trgovačkog društva. Ukupna šteta je 26.000 eura. 

>> FOTO Izgorjela tri automobila na parkiralištu u Zagrebu

Zagreb: Tri automobila izgorjela na parkiralištu u Prečkom
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije