business insider:

'Zašto su policajci pucali u Carey, a ne u gume na njezinu autu?'

washington pucnjava (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
04.10.2013.
u 19:47

Business Insider prenosi izjavu dr. Daniela Kennedyja, stručnjaka za uporabu policijske sile koji kaže da bi policija vjerojatno promašila da je pucala u gume te da bi se u tom slučaju metak mogao odbiti i možda raniti nekog drugog

Dan nakon policijske potjere u Washingtonu u kojoj je ubijena očigledno nenaoružana Miriam Carey (34) koja je, kako navode mediji, pokušala probiti zaštitnu ogradu Bijele kuće, Business Insider je objavio članak  u čijem se naslovu pita zašto su policajci pucali u nju, a ne u gume na njezinu automobilu.

Portal prenosi izjavu dr. Daniela Kennedyja, stručnjaka za uporabu policijske sile, koji kaže da bi policija vjerojatno promašila da je pucala u gume na njezinu automobilu te da bi se u tom slučaju metak mogao odbiti od poda ili vozila i možda raniti nekoga drugog.

– Postupili su tako iz istog razloga zbog kojeg ne pucaju u pištolj u ruci kriminalca – rekao je Kennedy za Business Insider i objasnio da policija u promjenjivim situacijama pogađa ondje gdje je htjela u samo 20 posto slučajeva.

S njim se slaže i kriminalist Rick Parent koji je u članku koji je objavio Police Policy Studies Council objasnio da se policajci često ozlijede kada pokušavaju pucati u gume na vozilima sumnjivaca.  

>> Ženu pokraj Bijele kuće ubili policajci, u autu bila i kći (1)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije