DRAMA U BIH

Zaustavljeno imenovanje ravnatelja državne policije jer se spominje u porukama kriminalaca

Sanski Most: U pucnjavi u školi ubijene tri osobe
Josip Mikacic/PIXSELL
16.09.2024.
u 15:47

Slobodan Radinković, koji je načelnik Policijske uprave Doboj, bio je glavni kandidat srpske strane u BiH za novog ravnatelja SIPA-e iako je bio trećeplasirani na ranije raspisanom natječaju

Imenovanje Slobodana Radinkovića za ravnatelja vodeće državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Bosni i Hercegovini zaustavljeno je u ponedjeljak nakon što je otkriveno da se njegovo ime spominjalo u aplikaciji za zaštićenu komunikaciju koju su koristili kriminalci.

Dvoje članova kolegija Vijeća ministara BiH, predsjedavajuća državne vlade Borjana Krišto i njezin bošnjački kolega Zukan Helez bili su protiv uvrštavanja točke o imenovanju Radinkovića na čelo SIPA-e, čime je odbijen prijedlog ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića.

Slobodan Radinković, koji je načelnik Policijske uprave Doboj, bio je glavni kandidat srpske strane u BiH za novog ravnatelja SIPA-e iako je bio trećeplasirani na ranije raspisanom natječaju. Ministar sigurnosti Nešić ranije je upozorio kako će u slučaju da njegov prijedlog bude odbijen odgovoriti 'istom mjerom', odnosno blokadom institucija. No, unatoč skidanju te točke s dnevnoga reda sjednica Vijeća ministara je nakon jedna stanke danas ipak nastavljena.

Ministar sigurnosti je predložio imenovanje Slobodana Radinkovića prošloga tjedna, a u međuvremenu su u javnosti objavljene dešifrirane poruke iz aplikacije za zaštićenu komunikaciju Sky koju su koristili kriminalci.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije