kupa i glina rastu

Zbog izlijevanja rijeka zatvorene ceste kod Siska, Gline i Karlovca

'03.11.2012., Zazina, Sisak - Zbog izlijevanja rijeke Kupe zatvorena je zupanijska cesta ZC 3156 Zazina-Mala Gorica. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
01.12.2012.
u 11:15

Unatoč naglom rastu Kupe i Gline nema ugroženih kuća. Za sliv Save od Zagreba do Siska na snazi su pripremne mjere obrane od poplava

Zbog velike količine padalina u zadnjih 36 sati na karlovačkom i sisačkom području došlo je do naglog rasta vodostaja Kupe.

Zbog izlijevanja Kupe za sav promet zatvorene su: državna cesta D36 na dionicama: Karlovac-Šišljavić u mjestu Koritinja i Gradec, Pokupski-Lijevo Sredičko, te županijska cesta u Donjem Mekušju na karlovačkom području kao i županijska cesta Mala Gorica - Žažina na sisačkom području.

Trenutačno vodostaj Kupe kod Karlovca opada nakon što je dosegao vrhunac noćas. U samo 24 sata Kupa je u Karlovcu narasla za četiri metra. Kupa nizvodno od Karlovca i dalje raste, no ne predviđaju se veći problemi. Za Kupu vrijede redovne mjere obrane od poplava.

Zbog obilnih padalina izlila se i rijeka Glina na području Topuskog zbog čega je bio prekinut promet županijskom cestom u Starom Selu Topuskom kod zaseoka Bjeljavina. Voda se tijekom poslijepodneva povukla, a cesta je od 17 sati otvorena za sav promet. I za Glinu vrijede redovne mjere obrane od poplava.

Unatoč naglom rastu Kupe i Gline nema ugroženih kuća. Za sliv Save od Zagreba do Siska na snazi su pripremne mjere obrane od poplava.

>>Za poplave krive Hrvatske vode: od rijeka rade kanale i troše milijarde

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije