Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI SE METEOALARM

VIDEO Jak vjetar u dijelovima Hrvatske, južina kvari raspoloženje: DHMZ upalio meteoalarme

Sisak: Jak vjetar trga PVC foliju koja prekriva oštećenja na kući oštećenoj u potresu 2020. godine
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
22.02.2024.
u 14:41

Danas diljem zemlje zbog jakog vjetra upaljen žuti meteoalarm, sutra najavljeno pogoršanje.

Državni hidrometeorološki zavod izdao niz upozorenja zbog jakih udara bure. Za većinu Hrvatske upaljeno je žuto upozorenje na jak vjetar. To vrijedi za drugi dio četvrtka i noć na petak, a odnosi se na lokalno jake i olujne udare jugozapadnog vjetra. Najjači udari vjetra mogu prelaziti brzinu od 55 kilometra na sat, poručuje DHMZ. Takav vjetar može rušiti grane i crjepove pa prognostičari savjetuju oprez.

"Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom", naglasili su iz DHMZ-a. 

Danas se očekuje povremena kiša uglavnom na širem riječkom području te u Gorskom kotaru, češća u drugom dijelu dana. Pozivamo vozače na oprez jer kako javljaju iz HAK-a "Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj."  Na kopnu razmjerno vjetrovito, uz umjeren i jak jugozapadnjak, lokalno na udare olujan, na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17 °C. 

VIDEO: Vjetrovito vrijeme u Zagrebu

S obzirom na loše vrijeme iz DHMZ-a upozoravaju kako će se danas i sutra biometeorološke prilike znatno pogoršati u odnosu na prethodni dan. Uz južinu u unutrašnjosti i jugo na Jadranu, većina će nas biti lošeg raspoloženja, razdražljivi, slabije koncentracije i slabijeg sna. Naoružajte se živcima i za sutra jer sutra zovu pogoršanje koje će utjecati na glavobolju, nervozu, te smanjena koncentracija i radna učinkovitost. 

Sutra će se uz jačanje južine biometeorološke prilike naglo pogoršati, najavljen narančasti meteoalarm u riječkoj regiji, zapadnoj obali Istre, na Kvarneru i Kvarneriću, splitskoj regiji te u sjevernoj i srednjoj Dalmaciji. On označava opasnije vrijeme od danas.

Petak nam donosi i  kišu, no u skromnim količinama. Više oborina očekuje se na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, gdje krajem dana može biti i grmljavine. Najmanje kiše na istoku. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, najviša dnevna između 11 i 16 °C, piše na stranicama DHMZ-a. 

Jak vjetar puše i na području Siska gdje stanovnicima nosi PVC foliju koju su stavili kako bi prekrili oštećenja nastala u potresu. 

GALERIJA: Jak vjetar trga PVC foliju koja prekriva oštećenja na kući oštećenoj u potresu 2020. godine

Sisak: Jak vjetar trga PVC foliju koja prekriva oštećenja na kući oštećenoj u potresu 2020. godine
1/11

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije