Slaba mreža

Zbog nestanaka struje Uniweld želi preseliti pogon iz Kamanja

uniweld
VL
05.12.2010.
u 09:59

Izvoze 98 posto proizvodnje, a vlasnicima u Njemačkoj i kupcima u svijetu ne mogu objasniti da zbog dotrajale električne mreže za padalina prekidaju proizvodnju

Zbog čestih nestanaka struje ne možemo izvršavati obveze prema kupcima. Stoga smo primorani razmišljati o preseljenju proizvodnje iz Kamanja u neko drugo mjesto gdje ćemo imati urednu i sigurnu opskrbu – upozorio je Franjo Ferenc, direktor tvrtke Uniweld.

Elektra: Tužite nas!
Tvrdi da je prošlih nekoliko tjedana do prekida u opskrbi električnom energijom dolazilo već nakon samo nekoliko centimetara snijega, ali i za obilnije kiše.
– Svakih nekoliko dana zaustavljamo proizvodnju, pa više ne možemo poštovati rokove i gubimo posao. Izvozimo 98 posto proizvodnje, a na svjetskom je tržištu isprika da nismo imali struje smiješna. I naši vlasnici u Njemačkoj već su se počeli smijati kad im kažemo da ne radimo jer je opet pao snijeg. Sve pokušavamo nadoknaditi prekovremenim radom, što znatno povećava troškove. Na taj problem upozoravamo već desetak godina, a nitko ne čini ništa. Kad sam se žalio Elektri Karlovac, rekli su mi da ih možemo tužiti – rekao je F. Ferenac.
Zbog preseljenja bi 98 radnika Uniwelda moglo izgubiti posao. Načelnik Kamanja Damir Mateljan kaže da nestanak struje šteti i drugim tvrtkama i obrtnicima. Zato je, osim radnika Uniwelda, ugrožena egzistencija i ostalih zaposlenih u općini.


Nedostaje novca
– Za svakog prekida napajanja strujom hitno interveniramo, a posljednjih dana radnici nam doslovce padaju s nogu pokušavajući što prije ukloniti kvarove. Mreža na ovom području uredno se održava, ali godine korištenja učinile su svoje i jedino trajno rješenje za te probleme bilo bi postavljanje novog podzemnog voda od Ozlja do Kamanja. Za to trenutačno nema novca – kaže Boris Mlikan, direktor Elektre Karlovac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije