Uhićen suvlasnik Carpe Diema

Zbog obračuna ugostitelja prosvjedi, gradonačelnik u šoku: Nasilje van iz Hvara!

Prosvjed za Gariful na Hvaru
Foto: Čitatelj
1/19
29.07.2024.
u 22:05

Okidač Josipu Ćurkoviću Ćosu da napadne željeznom šipkom navodno je bila preglasna glazba, a mještani kažu da bi razlog sukoba mogao biti i isti vez za brodice.

Grad Hvar ovih dana puni naslovnice ne zbog prekrasnih plaža, odlične hrane, poznatih osoba koje ga posjećuju, već zbog tučnjave kojoj su gosti restorana Gariful u središtu grada uz rivu svjedočili neku večer kada je suvlasnik bara Carpe Diem Josip Ćurković Ćos sa svojim zaštitarima napao vlasnika obližnjeg restorana Gariful Ivana Gospodnetića i njegova kuhara Miju.

Udarao željeznom šipkom

Ćurković je u susjedni lokal, ispričali su tamošnji mještani, uletio s dvojicom svojih zaštitara koji su sprečavali drugima da se umiješaju u fizički obračun, odnosno da spriječe Ćurkovića u napadu na Gospodnetića kojeg je, pokazuju i snimke nadzornih kamera koje su dospjele u javnost, isprva dva puta udario željeznom šipkom po glavi, a potom ga nastavio udarati rukama. Okidač za brutalan napad navodno je bila glasna glazba iz Garifula koja je smetala susjednom ugostitelju, no po pričama mještana, mogu se samo nagađati koji je stvarni razlozi sukoba i što je bila kap koja je prelila čašu da se vlasnik jednog restorana na javnome mjestu pred mnoštvom gostiju na tako brutalan način obračunava s kolegom ugostiteljem.

Obojica vode vrlo ugledne i posjećene restorane. I neki viđeniji Hvarani, među kojima i osobe iz ugostiteljskih krugova koji su upoznati sa situacijom i odnosima između elitnih ugostitelja, spominju da je dvojac u početku održavao korektnu suradnju, odnosno da su gosti iz restorana Gariful, preporukom nakon određenog sata u noći nastavljali zabavu u noćnom klubu Carpe Diem. Restoran Ivana Gospodnetića, otvoren debelo nakon Carpe Diema, napravio je strelovit uspon i postao najprepoznatljivija elitna točka u mjestu, ugošćujući je sve više najpoznatijih svjetskih i domaćih ličnosti, sportaša, glumaca, pjevača i nogometaša. Kada se uzmu u obzir te činjenice, i sve veći rast Garifula, jasno je da nekakav ugostiteljski dogovor o suradnji možda više nije mogao funkcionirati.

VEZANI ČLANCI: 

Bivši načelnik Pjerino Bebić kazao nam je da je ostao šokiran kada je vidio snimku, te da je potpuno nedopustivo da zaštitari koji čuvaju red u jednom ugostiteljskom objektu dolaze radit nered u drugi. Neslužbeno doznajemo iz krugova bliskih Gospodnetiću da je prilikom upada mase koja je napravila nered u njegovom restoranu, jedan od njih viknuo pretučenome: "Ne miješaj mi se u posao." Pouzdan izvor neslužbeno misli da bi napad mogao biti motiviran gubicima u prometu kojeg navodno bilježi Carpe Diem.Iz policije su potvrdili događaj i naveli da provode kriminalističko istraživanje kojim će utvrdili razloge sukoba.

Policija: Tri osobe ozlijeđene

– Na terasi restorana na Hvaru došlo je do fizičkog sukoba između više osoba. U sukobu su tri osobe ozlijeđene i utvrđene su im lakše tjelesne ozljede. Jedna osoba je uhićena i privedena u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju. O događaju je obaviješteno državno odvjetništvo te slijedi utvrđivanje svih okolnosti događaja – naveli su. U ponedjeljak su potvrdili da su uhitili jednu mušku osobu (62) nad kojom je provedeno kriminalističko istraživanje zbog incidenta. Dio mještana, ogorčen zbog napada, kako su rekli na Hvaranina od strane ugostitelja koji je iz Zagreba, organizirali su i prosvjed koji je u noći na ponedjeljak okupio na stotine mještana. Povicima i pozivima napadaču da napusti Hvar, gostima da napuste njegov Carpe Diem, htjeli su dati do znanja, kako su rekli, da brutalno nasilje koje je izveo J. Ćurković, neće tolerirati. Ivana Gospodnetića, kada se pojavio na svojoj terasi, podržali su pljeskom.

>>> VIDEO Prosvjed zbog napada na vlasnika i glavnog kuhara restorana Gariful 

– Zgrožen sam nedopustivim scenama u ugostiteljskom objektu Gariful, najoštrije osuđujem nasilje kao način rješavanja sukoba. Takvom ponašanju u našem gradu ne smije biti mjesta. Potpuno razumijem i podržavam potrebu građana Hvara da izraze podršku napadnutom sugrađaninu i ponosan sam jer su sinoć zadržali dostojanstvo i mirnim prosvjedom jasno dali do znanja što misle o takvom ponašanju.

Vjerujem da će sve nadležne institucije promptno i bez zadrške reagirati na ove nemile događaje. Ističem nužnost poštivanja zakona i gradskih odluka od strane svakog pojedinca, građanina i poduzetnika, jer je to temelj uređene zajednice i osnova za jednaka prava na život i rad svakog od nas. Zbog nemilog događaja sazvao sam sastanke s nadležnim službama, kao i predstavnicima Gradskog vijeća Grada Hvara. Sigurnost stanovnika i posjetitelja Hvara do sad je uvijek bila na visokoj razini bez obzira na sve izazove s kojima se kao svjetska turistička destinacija susrećemo i učinit ćemo sve da tako i ostane – kazao je o slučaju Rikardo Novak, gradonačelnik Hvara. 

>>> Osoblje hvarskog restorana Gariful u kojemu je došlo do sukoba među ugostiteljima

Prosvjed za Gariful na Hvaru
1/15

 

Ključne riječi

Komentara 5

PO
Poletarac101
00:16 30.07.2024.

Ima ljudi kojima nikad nije dosta (novaca,moći)i koji nemaju granica...

ZI
ziva___istina
07:29 30.07.2024.

Mala bara puno krokodila. Smanjuje se broj turista koji si mogu priustit posjetu restoranima pa su i profiti smanjeni. Ovo je samo pocetak.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
17:36 30.07.2024.

Halapljivost - halap halap!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije