Nepravomoćno

Zbog pjevanja ustaške pjesme zatvor za osam navijača

Osijek: Nastavak privođenja osumnjičenih navijača na Prekršajni sud
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
16.10.2023.
u 15:25

Izrečene su im i mjere opreza zabrane dolaska na utakmice reprezentacije u zemlji i inozemstvu i te mjere traju do pravomoćnosti presude, odnosno primjenjuju se odmah

Nastavljena su u ponedjeljak privođenja prekršajnom sucu navijača osumnjičenih za pjevanje ustaške pjesme i izgrede na Opus Areni na nogometnoj utakmici Hrvatske i Turske proteklog četvrtka. Podsjetimo, ukupno 12 navijača uhićeno je u nedjelju ujutro na području Osijeka i Vinkovaca, a nekolicina je svoje kazne doznala već istoga dana. Njih osam završit će u zatvoru.

- Jedna osoba je oslobođena jer se radilo o zamjeni identiteta, dvije su osobe dobile uvjetne kazne, a u odnosu na jednu osobu postupak nije dovršen. Ostali su dobili bezuvjetne kazne zatvora, i to jedna osoba je dobila bezuvjetnu kaznu zatvora od 60 dana, a ostali bezuvjetne kazne zatvora od 30 dana. Osuđenima su izrečene i zaštitne mjere zabrane odlaska na utakmice reprezentacije u Hrvatskoj ili inozemstvu u trajanju od godinu dana - kazala nam je Vanda Horvat, glasnogovornica Prekršajnog suda u Osijeku.

GALERIJA Osijek: Nastavak privođenja osumnjičenih navijača na Prekršajni sud

Osijek: Nastavak privođenja osumnjičenih navijača na Prekršajni sud
1/9

Usto, izrečene su im i mjere opreza zabrane dolaska na utakmice reprezentacije u zemlji i inozemstvu i te mjere traju do pravomoćnosti presude, odnosno primjenjuju se odmah.

Riječ je, pak, o nepravomoćnim presuda, što znači da kažnjeni navijači imaju pravo žalbe.

VIDEO Dalić o ustaškim pjesmama

Policija je u nedjelju pretresla i stanove 12 uhićenih navijača u Osijeku i Vinkovcima. Navijači su, inače, u dobi od 20 do 49 godina.

- U pretragama je pronađeno i oduzeto više komada zabranjenog oružja, zatim veća količina pirotehničkih sredstava, znakovlje s obilježjima mržnje, opasna sredstva i sredstva pogodna za napad i nanošenje ozljeda. Vezano uz pronađene i oduzete predmete, kriminalističko istraživanje nastavljaju policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske - izvijestili su iz PU osječko-baranjske, iz čega se može zaključiti da su opasni predmeti zaplijenjeni kod navijača iz Vinkovaca.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 5

GO
goran2hr
15:58 16.10.2023.

Dobro su prošli. Koliko bi tek zatvora dobili, da su pjesmom slavili popa Đujića na Dinari?! Onda bi tek vidjeli...

ZI
ziva___istina
17:28 16.10.2023.

Nisu oni osudjeni zato sto su pjevali ustaske pjesme, nego sto su pjevali ustaske pjesme na utakmici, a FIFA to strogo zabranjuje i kaznjava. Da su izasli na ulicu i pjevali ustaske pjesme , nista im se ne bi desilo.

NN
novo nenormalni
16:23 16.10.2023.

kao lijepa stara vremena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije