KC-KŽ županija

Zbog Potroška i generala Markača opet upitan kvorum

'19.03.2013., Koprivnica - Posljednja sjednica Skupstine Koprivnicko-krizevacke zupanije odgodjena je za 48 sati zbog odlaska vijecnika HDZ-a i HSS-a, koji su bili revoltirani promjenom dnevnog reda.
'Marijan Susenj/PIXSELL'
21.03.2013.
u 12:00


HSS-ov Pal tvrdi da ih se želi ucjenjivati, a SDP-ova M. Fuček da su to besmislice

Skupština Koprivničko-križevačke županije prekjučer je završila i prije nego što je zapravo i počela. Vijećnici HSS-a, HDZ-a i A-HSP-a nisu se slagali s prijedlogom predsjednice skupštine Milice Fuček (SDP) da se 34. točka dnevnog reda, u kojoj se trebalo glasati o imenovanju Nedeljka Potroška za ravnatelja Županijske uprave za ceste, prebaci na prvu pa su zatražili stanku, a potom i demonstrativno napustili sjednicu. Kako vijećnici stranaka na čelu sa SDP-om nisu imale kvorum, sjednica je prekinuta.

Dnevni red dogovoren

Dožupan Ivan Pal (HSS) pojasnio je da se uoči svake skupštine održava koordinacija sviju strana i dogovara dnevni red kako bi se izbjegle neželjene situacije poput ove, s obzirom da nitko nema većinu.

- Nismo mogli pristati da se za ravnatelja ŽUC-a glasa prije nego što se odradi prva točka dnevnog reda o javnim županijskim priznanjima. Nevjerojatno je da nas se ucijenilo da ako mi nećemo glasati za Potroška, neće ni oni za počasnog građanina županije Mladena Markača - ustvrdio je Pal i poručio SDP-u i HNS-u da se nauče brojati do 21 jer zaboravljaju da nemaju većinu.

- Žao nam je što se koplja lome oko Potroška, kojeg iznimno cijenimo i kao osobu i stručnjaka, ali da je SDP želio s nama na vrijeme sjesti za stol sada ne bi do ovoga došlo, imali bi \'win-win\' situaciju - dodao je Pal i obrušio se na M. Fuček za koju je rekao da po svako mišljenje mora u sjedište stranke u Svilarskoj ulici u Koprivnici i da mu zato nije jasno kako ona misli biti gradonačelnica Đurđevca.

Tehničko pomicanje

Predsjednica skupštine kazala je da je 34. točku željela prebaciti na prvu jer je htjela ići na ruku novinarima, ali i zato što je imala saznanja da će HSS i HDZ bojkotirati skupštinu pa ih je na taj način željela zadržati.

- Nečuven postupak s njihove strane. Zgrožena sam da su heroja Mladena Markača uvukli u ovu priču. Tehničko pomicanje dnevnog reda pretvorili su u sramotni scenarij - poručila je M. Fuček, koja je već za danas u 14 sati sazvala nastavak prekinute skupštine.

Još razmatra hoće li inzistirati da se prvo bira ravnatelj ŽUC-a, a tek potom o javnim priznanjima.

- Ako žele igrati prljavo, neka se ništa ne izglasa - dodala je i poručila da će, ako opet ne bude kvoruma, u utorak sazvati novi nastavak sjednice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije