KC-KŽ županija

Zbog ŽUC-a i Potroška iznova prekinuta županijska skupština

'21.03.2013., Koprivnica - Nakon sto su se prije dva dana razisli zbog razlicitih razmisljanja o tome kakav treba biti dnevni red clanovi Skupstine Koprivnicko-krizevacke zupanije su danas ponovili sc
'Marijan Susenj/PIXSELL'
22.03.2013.
u 10:00

U sjeni novog prekida skupštine, za počasnog građanina županije jednoglasno je izabran general Mladen Markač

 

Skupština Koprivničko-križevačke županije nije se uspjela održati ni u drugom pokušaju. Iako su se jučer stvari barem pomakle s mrtve točke, general Mladen Markač izglasan je za počasnog građanina županije, a jednoglasno su prihvaćeni i svi drugi prijedlozi za javna priznanja, ponovno je sve zapelo na izboru Nedeljka Potroška za ravnatelja Županijske uprave za ceste. O tome su se skupštinari trebali izjasniti u drugoj točki dnevnog reda, no kako su vijećnici HDZ-a, HSS-a i A-HSP-a napustili sjednicu, stranke na čelu sa SDP-om ponovno nisu imale kvorum. Predsjednica skupštine Milica Fuček (SDP) taj postupak okarakterizirala je silovanjem demokracije.

- Ponašaju se kao mala djeca kada nije po njihovom. Sada je jasno da bojkotiraju izbor ravnatelja ŽUC-a. Za njegovo imenovanje bio je raspisan natječaj, a sada govore da je to političko imenovanje. Pa Upravno vijeće ŽUC-a, koje je odabralo Potroška, političko je tijelo - kazala je ona.

- Kohabitacija iziskuje dogovor, a nama se nešto nameće na silu, bez razgovora. Godinu dana tvrde da imaju većinu, a sada je jasno da nije tako - odgovorio je Damir Felak iz HDZ-a. Župan Darko Koren (HSS) poručio je da se samo bore za ravnopravnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije