Glazba

Zbor Josip Š. Slavenski prvi na susretu pjevačkih zborova

Zbor J. Š. Slavenski, Čakovec
Hrvoje Felbar
24.10.2011.
u 19:52

Zbor Slavenski pod ravnanjem dirigentice Senke Bašek Šamec izveo je, uz ostalo, i "Rugalicu" J. Š. Slavenskog, a osim zaslužene nagrade, prosudbena komisija zboru je dodijelila i niz stručnih pohvala

Sa 44. susreta hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu Istarskom pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca vratio se s osvojenim prvim mjestom! U konkurenciji je bilo 16 ponajboljih zborova iz cijele države. Drugo mjesto pripalo je djevojačkom zboru Mir iz Belišća, dok su treće mjesto osvojili pjevači akademskog zbora Vox animae iz Splita. Čakovečki je zbor pod ravnanjem dirigentice Senke Bašek Šamec izveo, uz ostalo, i "Rugalicu" J. Š. Slavenskog, a osim zaslužene nagrade, prosudbena komisija dodijelila mu je i niz stručnih pohvala.

Ovom pobjedom Slavenski je ostvario pravo nastupa na svečanom predstavljanju najboljih amatera Hrvatske u svim kategorijama amaterskih susreta u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, 19. studenog u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije