Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izjava ŽDO

'Ubojica iz Novske bio je osuđen na 3 godine zatvora te se nakon rehabilitacije vodio kao neosuđivana osoba'

Zamjenica sisačke županijske državne odvjetnice Sanja Jagušt obratila se medijima nakon ubojstva u Novskoj
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
31.08.2022.
u 16:16

- Mogu potvrditi kako je 13. kolovoza 2022. osumnjičenik priveden i ispitan od strane dežurnog zamjenika državne odvjetnice nakon čega su uspostavljene mjere opreza zabrane približavanja žrtvi te zabrane uspostavljanja kontakta sa žrtvom - rekla je Jagušt.

Građani Novske, ali i ostatka države, još su u šoku nakon stravičnog ubojstva na gradskoj tržnici. Suprug je došao na radno mjesto svoje žene, koja je niti tri tjedna ranije protiv njega zatražila zabranu prilaska, te ju izbo, nakon čega je počinio samoubojstvo.

Nakon obavljenih očevida na obje lokacije, zamjenica županijske državne odvjetnice u Sisku Sanja Jagušt dala je izjavu za okupljene predstavnike medija.

- Mogu potvrditi kako je 13. kolovoza 2022. osumnjičenik priveden i ispitan od strane dežurnog zamjenika državne odvjetnice nakon čega su uspostavljene mjere opreza zabrane približavanja žrtvi te zabrane uspostavljanja kontakta sa žrtvom - rekla je Jagušt.

Izjavila je i kako oni ubojicu nisu imali u svojim evidencijama prilikom uhićenja 13. kolovoza jer je osuđen 1999. na tri godine zatvora i za što je, temeljem zakona, nastupila rehabilitacija zbog čega se u sustavu vodi kao neosuđivana osoba. Također, do 13. kolovoza osumnjičeni nije bio prethodno kažnjavan,a niti su se protiv njega vodili neki drugi kazneni postupci. Zbog toga su se i odlučili na blažu mjeru opreza - zabranu prilaska i kontakta, u odnosu na onu težu – izricanje istražnog zatvora.

 

 

Komentara 8

DU
Deleted user
16:41 31.08.2022.

Nakaradni hrvatski zakon kaže da je čovjek koji je zbog ubistva robijao (nebitno koliko) neosuđivana osoba. Bilo bi mi jasno da javnost ne može doći do stvarnog činjeničnog podatka, ali da je za nadležne osobe u ŽDO taj podatak nedostupan i da mogu pročitati u evidenciji samo da je neosuđivan, to je za mene blago rečeno nepojmljivo.

LI
lipa75
16:38 31.08.2022.

Zamjenik državne odvjetnice koji ga je pustio pod hitno treba u zatvor radi odgovornosti za njezinu smrt. Neki dan je pravobranitelja rekla da ne mogu svi nasilnici biti u zatvoru. Ako je itko od nasilnika trebao biti u zatvoru onda je on trebao biti i do ovoga nebi došlo. Sućut obitelji s njezine strane.

DU
Deleted user
16:25 31.08.2022.

Ovo mi je mutno i nejasno: ".... jer je osuđen 1999. na tri godine zatvora i za što je, temeljem zakona, nastupila rehabilitacija zbog čega se u sustavu vodi kao neosuđivana osoba. Također, do 13. kolovoza osumnjičeni nije bio prethodno kažnjavan,a niti su se protiv njega vodili neki drugi kazneni postupci...." Ako bi mi tko objasnio. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije