PREGOVORI

Zdravko Mamić: Mi želimo Magatha, on želi k nama

Felix Magath
Foto: DPA/PIXSELL
09.11.2013.
u 08:00

Zdravko Mamić otkrio je da želi Felixa Magatha na klupi Dinama. Zajedno su gledali utakmicu u Eindhovenu, a što je njemački trener rekao izvršnom predsjedniku Dinama možete pročitati u tiskanom izdanju današnjih novina.

“Trežnjenje” Zdravka Mamića nakon još jednog “tuduma” koji su mu servirali Dinamovi igrači u Eindhovenu nije bilo tako teško. Igra plavih svakom bi prouzročila glavobolju, no čini se da se prvi čovjek Dinama na to već naviknuo. Uostalom, i dan prije puta je mirno govorio:

U HNL-u igramo s 30 posto

– Neće ta utakmica ništa značajno promijeniti, ni pobijedimo li ni izgubimo li – kazao je tada Mamić, no na dan puta bio je optimističniji, da bi nakon povratka i poraza (0:2) te još jednog jadnog izdanja svoje momčadi rezimirao:

– Nakon svega, otvorile su mi se neke stvari, sve postaje jasnije. Naime, mi u Hrvatskoj, a tako i Dinamo, moramo promijeniti način rada i općenito poimanja nogometa. Na ovoj europskoj razini ne možemo igrati nogomet ako u domaćem prvenstvu igramo s 30 posto mogućnosti, a treniramo na 50 posto – kazao je Mamić.

Nije prvi put, ali ponovno je okrznuo hrvatske nogometne trenere.

– Nismo spremni i hrvatski treneri pojma nemaju. Već mi 10 godina lažu! A poboljšao sam uvjete, infrastrukturu i sve ostalo za dva milijuna posto, a oni nisu kadri promijeniti kulturu rada.

I zato se Mamić okreće treneru strancu. Na ciljniku mu je Felix Magath s kojim se našao u Eindhovenu i razgovarao o njegovu dolasku u Dinamo.

– Naravno da ga želimo, da nije tako ne bismo s njim razgovarali, kao što ga ne bismo željeli da ne mislimo da može promijeniti rad s momčadi, da može stvoriti momčad.

Nakon kontaktiranja preko posrednika, sad je došlo i do izravnog razgovora. Koliko je Magath blizu Maksimiru?

– Ne mogu to precizirati, ali želimo ga i on želi nas. No, ima dovoljno vremena i nije potrebno forsirati i žuriti se.

Magath je gledao i sramotu plavih u Eindhovenu, sigurno mu dojmovi nisu briljantni.

Vidio je dobre igrače

– Zajedno smo je gledali i on je u tri rečenice sve detektirao, vidio je četiri stvari: da nismo momčad, a to znamo i vi i ja, da u igračima i igri nema emocija i da smo loše započeli utakmicu. Naravno, vidio je i da igrači nisu tjelesno pripremljeni – rekao je Mamić.

Pa je li vidio nešto dobro, što bi ga privuklo u Maksimir?

– Vidio je da imamo dosta dobrih igrača. Ma on zna sve o Dinamu, dobro se pripremio i informirao, zna isto koliko vi ili ja.

Čim je pristao na ozbiljan razgovor i ako se doista tako raspitao o Dinamu, jasno je da razmišlja o prvom odlasku na rad izvan Njemačke. Ne znamo samo koliko bi njegova cijena bila problematična.

– Nije to tema, jasno da to nije jednostavan zalogaj, ali mi ga želimo dovesti – zaključio je Zdravko Mamić.

>> Zdravko Mamić u Eindhovenu se družio s Felixom Magathom

Ključne riječi

Komentara 8

GL
GLADIATOR
15:20 09.11.2013.

Na njegovom mjestu ja bi došao, plaća će biti ok, a sa malo sriće za Uskrs dobiva nogu i isplatu dogovorenu u ugovoru.... 1mil€ za ca. pet mjeseci...

DU
Deleted user
11:53 09.11.2013.

Neće ovakvom Dinamu pomoći ni Magath ( teško da će doći ) jer ovakav bezvoljni , nespremni i raštimani orkestar ne možeš preko noći dovesti u red . Sammir totalno nespreman , bezvoljan , misli samo na odlazak (daj bože da ode) , Soudani i Fernandes sebični , ne igraju obranu , ne trče i misle samo da se istaknu pokojim golom da ih netko zapazi i kupi na kraju sezone , Pinto i Pivarić su u fazi obrane (a to im je primarna zadaća) katastrofa a prema naprijed bolji sa dobrim prodorima i centaršutevima . Addy je anti talent a uz to nema ni brzinu ni visinu za stopera. Šimunić igra na iskustvo ali prespor i dok se šlepa u HNL-u (sve manje) u evropskim utakmicama je loš. Čop , Bequiraj , Rukavina nema ih nigdje ali oni sve manje i igraju u Zokijevoj čuvenoj koncepciji bez napadača (Rijeka igra sa dva !) a ovise i o veznjacima i krilima tj. o njihovim loptama koje u pravilu ni ne dobivaju. Antolić , Brozović, Ademi se barem trude i pokušavaju nešto trkom i zalaganjem ali i to je premalo za ozbiljnijeg protivnika . Sve u svemu jad i bijeda , jednom riječju Mamićev propali projekt evropskog Dinama koji bi se barem trebao ravnopravno nositi sa ekipama u ligi UEFA-e ali nas samo sramote jer u tri godine dati samo 4 gola (jedan iz penala) a primiti 47 je neviđena bruka i ako to nije dovoljno da Mamići odu onda neznam što je !?

DR
dragogera
17:14 09.11.2013.

Ipak mislim da ce se mamic okrenuti starom sistemu,placanju sudaca I mirnom pijancevanju u beogradu,normalno sa velikim domoljubljem u novinama,placenim clankom za mase.a kek,Tudor ,ivkovic ce se dalje natjecat za drugo mjesto u ligi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije