Pravna bitka kćeri Blaženke Slabinjac

Žele poništiti ugovor kojim je ubojica majke dobio kuću i njivu

Marijo Slabinjac
Nikola Čutuk/pixsell
01.09.2015.
u 17:00

Sutkinja tvrdi: 
Obitelj ubijene žene trebala je opozvati darovni ugovor, a ne ga poništavati

Godinu i pol prije nego što je Mario Slabinjac (42) pred očima djece rafalima iz automatske puške pokraj Graboštana ubio Blaženku Slabinjac (39) i njezina novog partnera, ona je na tadašnjeg supruga darovnim ugovorom prepisala dio obiteljske kuće i oranice u Dugom Selu. Nakon 11. lipnja 2013. i tragedije koja je potresla obitelji Blaženke Slabinjac i Ivice Hajdukovića (45), taj se ugovor pokušao osporiti sudskim putem.

Odnosno, maloljetne kćeri koje su bile u golfu u kojem je njihov otac ubio majku uložile su tužbu kojom bi se ugovor o darovanju nekretnina njihovu ocu – proglasio nevažećim.

Povijest obiteljskog nasilja

Međutim, Goran Jukić (39), ujak djevojčica koji im je ujedno i skrbnik, pogrešno je sastavio tužbu i sutkinja zagrebačkog Općinskog suda krajem kolovoza ove godine presudila je u korist Marija Slabinjca. – U konkretnom slučaju bili bi ispunjeni uvjeti za opoziv darovanja prema kojemu nasljednik darovatelja može opozvati darovanje samo ako je obdarenik namjerno usmrtio darovatelja ili ga je spriječio da opozove darovanje – napisala je sutkinja u presudi. Dodala je i da je “čin ubojstva za svaku osudu”, ali da ugovor nije ništetan jer u vrijeme sklapanja “nije bio protivan moralu društva”. Unatoč tome što je Mario Slabinjac u “klubu 40” (zatvorenici osuđeni na 40 godina zatvora, op. a.), upitno je hoće li se njegove kćeri i njihov skrbnik izboriti da se njegovo ime izbriše iz vlasničkog lista.

– Moramo se posavjetovati s odvjetnikom o tome što možemo učiniti u ovoj situaciji. Problematično je jer pravo na opoziv darovanja prestaje istekom godine dana od trenutka kad se doznalo za razlog opoziva, u ovom slučaju ubojstvo – kazao je Goran Jukić. Zbog ubojstva Blaženke Slabinjac i Ivice Hajdukovića svojedobno se prst upirao i u policiju. Autonomna ženska kuća tvrdila je da je policija suodgovorna za tragediju jer nije adekvatno reagirala na nasilje i prijetnje zbog kojih je Blaženka Slabinjac prijavljivala supruga. I kad ga je naposljetku ostavila, prijetnje su se nastavile. Slabinjac je bio zaposlenik Ravnateljstva policije, točnije Uprave za posebne poslove sigurnosti na čuvanju objekata u Zagrebu. Iako je bio osuđen na godinu i pol zatvora zbog obiteljskog nasilja prema supruzi, ali i djeci, Slabinjac nije dobio otkaz u Ravnateljstvu policije. Bio je tek suspendiran i oduzeto mu je službeno oružje.

Hladnokrvno ubojstvo

Međutim, to ga nije spriječilo da četiri dana prije nego što je trebao otići na robiju u Remetinec u ruke uzme ilegalnu pušku, presretne golf u kojem su bile njegove dvije kćeri, Blaženka Slabinjac, Ivica Hajduković i njegov sin (17).

Prestrašeni sin ubijenog Hajdukovića izašao je iz vozila i molio Slabinjca da ne ubije njega i djevojčice. Slabinjac mu je nakon toga naredio da sjedne u njegov automobil i s kćerima ode s mjesta zločina. Potom je u beživotna tijela Ivice i Blaženke ponovno ispalio rafale.

>>Vještakinja potvrdila kako kako su na pušci i streljivu otisci Slabinjca

>>Hodao je s puškom u ruci, a onda su se začuli rafali

Komentara 3

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:15 01.09.2015.

Iračanin izbjeglica?

IB
ivan.biljan68
08:14 02.09.2015.

Ovo je"kiborg--policajac,"kojeg je netko,iz njemu znanih razloga držao na radnom mjestu,što je,za mene,protivno etici,i mogli su pretpostaviti,da se žena njega neće rješiti tek tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije