Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINAC TRAŽI ODGOVORE

Zelenski izaziva Trumpa: 'Zanima kako bi to točno Donald zaustavio rat u samo 24 sata'

Zelenski posjetio regiju Donjeck
Foto: ABACA/ABACA
1/9
04.07.2024.
u 03:00

"Ako Trump zna kako zaustaviti rat, neka nam to kaže danas", izjavio je Zelenskij u srijedu u intervjuu televiziji Bloomberg. "Ako je ugrožena neovisnost Ukrajine, ako izgubimo državu...želimo biti spremni na to, želimo znati", rekao je Zelenskij.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da bi volio da mu američki predsjednički kandidat Donald Trump objasni kako bi točno zaustavio rat u Ukrajini u roku od samo 24 sata. "Ako Trump zna kako zaustaviti rat, neka nam to kaže danas", izjavio je Zelenskij u srijedu u intervjuu televiziji Bloomberg. "Ako je ugrožena neovisnost Ukrajine, ako izgubimo državu...želimo biti spremni na to, želimo znati", rekao je Zelenskij.

Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat na izborima u studenome više je puta rekao da može zaustaviti rat u "roku od 24 sata", no nije objasnio kako. Zelenskij je rekao da je spreman sastati se s Trumpom i njegovim timom i saslušati njihove prijedloge. "Želimo znati hoćemo li nakon studenoga imati snažnu podršku SAD-a ili ćemo biti sami", rekao je.

Podsjetimo, u utorak je Pew Research Center objavio rezultate ankete o percepciji ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija nakon više od dvije godine od početka ruske invazije na Ukrajinu. Ocjene ukrajinskog predsjednika pomiješane su diljem 35 zemalja NATO članica i onih koje to nisu, a u kojima je provedeno istraživanje.

U prosjeku 40 posto odraslih u ovim zemljama ima povjerenje da će Zelenskij učiniti pravu stvar glede globalnih pitanja, dok 46 posto nema. Većina u samo sedam zemalja ima povjerenje u njegovu sposobnost da se snalazi u međunarodnim poslovima. A povjerenje u njega značajno je opalo u nekoliko zemalja u Europi i Sjevernoj Americi.

VEZANI ČLANCI:

U Europi povjerenje u ukrajinskog predsjednika značajno varira od zemlje do zemlje. Osam od deset odraslih u Švedskoj ima povjerenje u Zelenskija, dok jednako toliko u Mađarskoj nema. Povjerenje u čelnika Ukrajine značajno je u opadanju u mnogim zemljama od 2023. godine. Najveći pad dogodio se u Poljskoj, gdje je povjerenje u njega palo za 22 boda od prošle godine.

Globalni pogled na Rusiju i njezina čelnika, predsjednika Vladimira Putina, vrlo je negativan od početka rata u 2022. godini, iako su se stavovi nešto poboljšali u nekoliko zemalja od prošle ankete. No u značajnom broju zemalja stavovi o Rusiji i Putinu su se poboljšali od zadnjih anketa, primjerice u Argentini.

U nekoliko europskih zemalja osobe koje imaju pozitivan stav o desničarskim populističkim strankama u svojoj zemlji na Rusiju i Putina gledaju pozitivnije nego osobe koje negativno gledaju na te stranke. Za ovo izvješće ispitano je 44.166 odraslih u 35 zemalja od 5. siječnja do 21. svibnja 2024.

FOTO Plenković organizirao svečanost u Banskim dvorima: Pogledajte tko je sve došao

Zelenski posjetio regiju Donjeck
1/42
Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Sidewinder
Sidewinder
09:48 04.07.2024.

Pa dobro kaže Ukrajinac. Tramp nema pojma, laprda gluposti kao i obično.

Avatar bimbopus
bimbopus
06:12 04.07.2024.

Gospodin ne razumije da pili granu na kojoj sjedi

GO
goran2hr
11:11 04.07.2024.

Izaziva Trumpa? Zelenski je dobar u trash talking-u, ali za pravi izazov, umjesto zelene trenirke, trebao bi odjenuti kostim WWE borca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije