RAT U UKRAJINI

Zelenski o stanju na prvoj liniji bojišnice: 'Situacija je vrlo, vrlo teška'

Ukraine's President Zelenskiy visits Ukrainian troops in Kupiansk
Foto: Ukrainian Presidential Press Ser
1/3
30.09.2024.
u 22:40

Rusko ministarstvo obrane reklo je u ponedjeljak da su njihove snage zauzele selo Nelipivka, južno od grada Toretska

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u ponedjeljak da je situacija na prvoj liniji bojišnice rata s Rusijom, koji traje duže od dvije i pol godine, "vrlo, vrlo teška", a da ukrajinske snage moraju učiniti sve što mogu tijekom jesenjeg perioda. "Izvješća o svakom od naših sektora s prve linije bojišnice, našim mogućnostima, budućim mogućnostima i našim konkretnim zadacima: Situacija je vrlo, vrlo teška", rekao je u svom noćnom video obraćanju, osvrnuvši se na dva i pol sata dugačak sastanak s vodećim zapovjednicima.

"Sve može biti učinjeno ovu zimu, sve što možemo postići mora biti postignuto", rekao je. Ukrajinski vojni blogeri proteklih su dana izvijestili da ruske snage napreduju prema gradu Vuhledaru, kojeg su ukrajinske snage branile tijekom rata, na jugu regije Donjeck.

Ruske snage također mjesecima polako napreduju dalje na sjeveru, s ciljem zauzimanja cijele regije Donbas, sastavljene od Donjecka i Luganska. Rusko ministarstvo obrane reklo je u ponedjeljak da su njihove snage zauzele selo Nelipivka, južno od grada Toretska, jedne od ruskih meta u tome području.

VIDEO Ukrajina lansirala dronove prema Moskvi

Komentara 1

DU
DugouhiDuško
00:48 01.10.2024.

Nakon nekoliko dana bez ikakvih vijesti iz Ukrajine napokon stidljivo jedna mala vijest. Znači stvarno je gadno, ne može se više sakriti. Ovdje izgleda važi ono pravilo ako nije bilo u novinama nije se ni desilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije