Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jurij Sodolo

Zelenski otpustio generala nakon brojki o gubicima: 'Ubio je više ukrajinskih vojnika nego bilo koji ruski čelnik'

Volodimir Zelenski
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
24.06.2024.
u 22:52

Sodola će zamijeniti brigadni general Andrij Hnatov, rekao je Zelenskij u svojoj videoporuci emitiranoj u Kijevu u ponedjeljak navečer.

Nakon izvješća o velikim gubicima u ukrajinskim oružanim snagama, predsjednik Volodimir Zelenski smijenio je general-pukovnika Jurija Sodola s dužnosti zapovjednika Združenih snaga ukrajinskih oružanih snaga. Sodola će zamijeniti brigadni general Andrij Hnatov, rekao je Zelenskij u svojoj videoporuci emitiranoj u Kijevu u ponedjeljak navečer. Nije naveo razloge za smjenu. Predsjednički ured u Kijevu objavio je odluku Zelenskija o promjeni osoblja u Združenim snagama.

Međutim, načelnik stožera kontroverzne brigade Azov, Bohdan Krotevič, ranije je podnio prijavu protiv Sodola, navode mediji. Optužio je zapovjednika za nemarne zapovijedi koje su dovele do velikih žrtava. “Ubio je više ukrajinskih vojnika nego bilo koji ruski general”, napisao je Krotevič na Facebooku, ne imenujući Sodola. Istodobno je zatražio da se general-pukovnika ispita zbog moguće suradnje s Rusijom.

Prema medijima, bilo je optužbi protiv Sodola, ne samo u Vrhovnoj radi, parlamentu u Kijevu, da je loše pripremio ukrajinske vojnike za misije, primjerice u ratom pogođenoj regiji Harkov.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Rusi bombardirali Harkiv

Volodimir Zelenski
1/13

 
Ključne riječi

Komentara 29

TU
tuzibaba
11:35 25.06.2024.

tako je i jedan njemački kancelar preživio atentat svojih visokorangiranih vojnika, zatim je smjenjivao generale a na kraju se sam ubio u bunkeru

LU
Luftbalons
12:05 25.06.2024.

krah jednog diktatora..njime upravlja i nacistički AZOV, nekad bataljon, sad već pukovnija, sutra brigada ...marioneta , sve sluša u paranoji, bijeli miševi, svi krivi, svakog će dati pobiti, nema tu pravne zemlje, države..diktator pred hropcem, tako je i ausrijanac imao paranoju..ovaj miriše da je Bidleru kraj, a onda se urušava i njegova diktatura

SE
Serengeti
08:52 25.06.2024.

Izgleda da Ukrajinom upravlja Azov, a ne Zelenski. Azov se sastoji od desnih ekstremista, ultra-nacionalista i neonacista, a njihov osnivač Andrij Bileckij je još 2014-te hvalio Ratka Mladića kao heroja. Video možete pronaći ako u pretraživač upišete "Širi se stari snimak na kojem pripadnici jedinice Azov slave Ratka Mladića"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije