Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradit će kuće

'Želimo ostati u Slavoniji i imati nešto svoje'

Slavonski Brod: Potpisani ugovori s mladim obiteljima
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
17.06.2020.
u 15:26

Grad Slavonski Brodu prije dvije godine prvi je u Hrvatskoj pokrenuo projekt gradskih zemljišta na kojima mlade obitelji ostvaruju pravo izgradnje obiteljske kuće

Marija i Mario Žilić jedan su od tri mlada para koji su s Gradom Slavonskim Brodom potpisali ugovor o zakupu zemljišta za gradnju obiteljske kuće, i to na razdoblje od 99 godina. Oboje su zaposleni, pa nakon deset godina namjeravaju iskoristiti i ponuđenu mogućnost otkupa zemljišta. Ponudu su prihvatili zato što žele ostati u Slavoniji i riješiti svoje stambeno pitanje, a privuklo ih je to što ne moraju u startu platiti velik iznos za kupnju placa. Umjesto toga, taj novac utrošit će na gradnju i opremanje kuće.

- Ovo je za nas mlade jako dobra mjera zato što nam omogućuje da povoljnije i jednostavnije dođemo do prve nekretnine. Supruga i ja u braku smo godinu dana, živimo kod mojih roditelja i ovo nam je prilika da se konačno osamostalimo. Želimo ostati u Slavonskom Brodu i imati nešto svoje – rekao je Mario Žilić.

Grad Slavonski Brodu prije dvije godine prvi je u Hrvatskoj pokrenuo projekt gradskih zemljišta na kojima mlade obitelji ostvaruju pravo izgradnje obiteljske kuće. Riječ je o demografskoj mjeri čiji je cilj omogućiti mladim obiteljima što bolje uvjete života, zadržati ih u Slavoniji te privući i mlade iz drugih dijelova Hrvatske. Do sada je kroz ovaj projekt ugovore sklopilo 46 mladih obitelji, a ukupno je izgrađeno 18 obiteljskih kuća.

Komentara 2

DU
Deleted user
18:18 17.06.2020.

ako ostanete, jedino što će te imati svoje bit će krediti za hranu. Bježte što prije u austriju il irsku

DU
Deleted user
15:27 17.06.2020.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije