Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKORISTITE PRILIKU

Želite besplatno putovati Europom? EU poklanja 35 tisuća karata! Evo tko se sve može prijaviti i koji su uvjeti

#CHINA-BEIJING-SPRING-TRAIN (CN)
Foto: Liu Mancang/XINHUA
1/6
18.04.2024.
u 23:13

Za pojedine zemlje dostupan je različiti broj ulaznica, a za Hrvatsku su izdvojene 374 karte.

Europska komisija ponovno mladima poklanja karte za vlak. Svi koji su rođeni od 1. srpnja 2005. do 30.7. lipnja 2006. mogu se prijaviti za jednu od 35.500 ulaznica DiscoverEU. S njima će mladi besplatno putovati Europom do 30 dana.

Ako želite jednu od ulaznica, morate odgovoriti na kviz o Europskoj uniji. Pravo sudjelovanja imaju mladi iz Europske unije, kao i iz Islanda, Lihtenštajna, Sjeverne Makedonije, Norveške, Srbije i Turske. Za pojedine zemlje dostupan je različiti broj ulaznica, a za Hrvatsku su izdvojene 374 karte, piše Revija HAK.

Sretnici koju dobiju kartu mogu je iskoristiti od 1. srpnja 2024. do 30. rujna 2025. za putovanje do 30 dana u Europi. Uz kartu sudionici ostvaruju i popuste, primjerice za javni prijevoz ili u kulturi. Osobe s invaliditetom imaju podršku tijekom putovanja.

Program postoji od 2018. godine. Od tada više od milijun kandidata prijavilo se za 284.000 dostupnih ulaznica. Njih oko 72 posto reklo je da prvi put putuju vlakom izvan zemlje u kojoj žive. Prijaviti se možete ovdje.

VEZANI ČLANCI:

Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio u nigdje, a drugi je naš najveći ponos

#CHINA-BEIJING-SPRING-TRAIN (CN)
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije