INCIDENT U SPLITU

Žena koja je rasistički vrijeđala turistkinju ide tjedan dana u zatvor

Žena u Splitu pljunula na turistkinju
Foto: Screenshot/TikTok
1/3
12.08.2024.
u 14:24

Okrivljena je već kažnjavana, kako prekršajno, tako i kazneno. U evidenciji se navode prekršaji protiv javnog reda i mira te prekršaj Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Tjedan dana zatvora dobila je Splićanka koja je rasistički vrijeđala azijatkinju iz Norveške koja je s dečkom u Splitu bila u jednom dućanu. Dalmatinski portal javlja kako je sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Splitu poslala ženu na tjedan dana u zatvor. Incident se dogodio u lipnju.

Napadnuta djevojka objavila je video u kojem se vidi kako žena viče na nju i dečka te ju vrijeđa na rasnoj osnovi govoreći joj da je 'žuto gov**'. Na TikToku je opisala kako joj je žena pljunula u lice te joj govorila da nije dobrodošla tu. 

VEZANI ČLANCI

- Kome ćeš javiti? Europolu, Interpolu, USKOK-u, PNUSKOK-u? To je naša policija - govorila je bijesna žena nakon što joj je dečko napadnute djevojke rekao da su nazvali policiju. Nakon toga je pljunula i njega. Sutkinja je, piše Dalmatinski portal, stekla uvjerenje da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, Zakona o suzbijanju diskriminacije. Naime, okrivljena je već kažnjavana, kako prekršajno, tako i kazneno. U evidenciji se navode prekršaji protiv javnog reda i mira te prekršaj Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Na Općinskom sudu u Splitu je pravomoćno kažnjena uvjetnom kaznom. Sutkinja je odredila i psihijatrijsko vještačenje okrivljene.

Komentara 2

Avatar bokolo
bokolo
18:34 12.08.2024.

Kazu da je Puljkova rodica.

TM
trade_mark
16:24 12.08.2024.

ta gospođa je garant veliki ljubitelj tompsona. dam ruku da je bila u imockom na koncertu, u prvom redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije