Zoran Pusić:

'Promjena imena Sabora neće biti korak u smjeru vraćanja digniteta, osim kod NDH-nostalgičara'

Zoran Pusić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
29.12.2015.
u 16:29

Ideje NDH trajna su prijetnja temeljnim vrijednostima demokratskog društva, poručuje Pusić

– Promjena imena Hrvatskog sabora sigurno neće biti korak u smjeru vraćanja digniteta Sabora, osim kod NDH-nostalgičara – poručio je predsjednik Antifašističke lige Hrvatske Zoran Pusić u otvorenom pismu predsjedniku Sabora Željku Reineru u povodu njegove najave preimenovanja Sabora u Hrvatski državni sabor, prenosi N1.

– Novoizabrani predsjednik Hrvatskog sabora Ž. Reiner gostovao je 28. XII navečer u Dnevniku HRT. Na pitanje voditeljice Dnevnika Sanje Mikleušić Pavić je li njegova najava promjene imena Sabora u ime Hrvatski državni sabor najvažnije pitanje u ovom trenutku, akademik Reiner izražava čuđenje i indignaciju da su se "mnogi zainteresirali za tu jednu rečenicu" – navodi Pusić, i nastavlja:

– Na izravno pitanje voditeljice, tijekom razgovora u Dnevniku, koja je konotacija te "jedne rečenice", na njezinu konstataciju da je to bio naziv Hrvatskog sabora jedino u doba NDH, kad se Sabor u četiri godine sastao tri puta, novi predsjednik Sabora odgovara: "Nemojmo se stalno vraćati u prošlost. Neke stvari iz prošlosti trebaju prestati živjeti s nama, a pogotovo s našom djecom i našim unucima."

Pusić tvrdi da niti voditeljica Dnevnika niti kritičari prijedloga akademika Reinera ne vraćaju Hrvatsku u prošlost, već se "protive vraćanju Hrvatske u prošlost, protive se relativizaciji zločinačke ideologije koja čini suštinu NDH, čije ideje su trajna prijetnja temeljnim vrijednostima demokratskog društva".

>> 'Slažem se s Petrovom, ali ne odustajem od preimenovanja Sabora'

>> 'Stjepan Radić je u govorima Sabor nazivao isključivo Hrvatski državni sabor'

Komentara 138

Avatar nisamgladan
nisamgladan
16:44 29.12.2015.

Sabor je u Hrvatski državni sabor bio preimenovan ustavnim promjenama 1997. i tako se zvao do ustavnih promjena 2001. Ali to tebi ionako nije bitno jer zajedno sa sekom radiš na vraćanju one truleži od bivše države.

OL
olrajt
16:51 29.12.2015.

...napisao bih nešto veoma ružno za ovog lika(ne čovjeka) ali biste me izbrisali i kaznili...pa neka ostane na ovom -da bih napisao nešto veoma ružno o drugu Pusiću!

Avatar juricamesko
juricamesko
16:44 29.12.2015.

antifašista Zoran Pusić.zamisli antifašiste koji niti jednom riječju nikada nije osudio komunističke zločine počinjene tijekom 45 godina.koji nikada nije osudio velikosrpsku,četničku agresiju na RH.tko to vraća ndehaziju na ove prostore.nitko ,niti je više koga briga za Pavelića i NDH.za mene bi Pusić i Milanović vjerovatno rekli da zastupam ustašku ideologiju a da mediji nisu objavili niti bi znao da je Pavelićeva kći živa niti bi znao za mise za njegovu dušu.svatko tko je Domoljub ili domoljubno razmišlja za Pusića i Milanovića je ustaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije