obrat

Žrtvin sin negirao sve što je rekao o susjedu silovatelju

'15.03.2011., Koprivnica - Milan Komljenovic (desni) s odvjetnikom Zoranom Kurcinakom nakon sudske rasprave odrzane na Zupanijskom sudu. Komljenovic je optuzen da je najmanje 15 puta silovao 78 godina
'Marijan Susenj/PIXSELL'
16.03.2011.
u 11:00

Zastupnica optužbe Irma Bagarić s nevjericom je slušala njegovo svjedočenje te ga je upitala kada je onda lagao – 2007. godine ili sad

Nakon što je Vrhovni sud dva puta ukinuo oslobađajuću presudu, na Županijskom sudu u Koprivnici jučer je iznova počelo suđenje Milanu Komljenoviću (53) kojeg se tereti da je u Cepidlaku nedaleko od Križevaca najmanje 15 puta silovao 78-godišnju susjedu između 2001. i 2007. godine. Sudi mu se i za upućene prijetnje ubojstvom oštećenoj i njezinu sinu.

Komljenović je rekao da se ne osjeća krivim, a dojam je da su jučerašnji svjedoci išli njemu u prilog.

Staričin sin negirao je da zna za barem pet slučajeva silovanja i da im je Komljenović prijetio ubojstvom, te da ga je neprestano tukao, kao što je to rekao u kolovozu 2007. sucu istrage.

– Ja to nisam vidio. Nisam primijetio ni na majci da bi ga se bojala. Nije me tukao niti bio agresivan. Čuo sam da je s njim bila u vezi, ali dobrovoljnoj. Za silovanja ne znam – rekao je sin, na što ga je Irma Bagarić, zastupnica optužbe, upitala kada je onda lagao, jer se iskazi ne podudaraju, te je uložila prigovor na njegovo svjedočenje jer smatra da je sin pao pod utjecaj Komljenovića, koji je i njemu i majci nerijetko davao novac, plaćao jelo i piće, pa i davao smještaj. Navela je i da je njegov način života i konzumacija alkohola zasigurno utjecala na svjedočenje.

Sin oštećene priznao je da je i dalje dobar s Komljenovićem, iako se on preselio u Svetu Nedelju. Dodao je da su često znali zajedno popiti i da su se tada znali porječkati, ali sve je na tome i ostalo.

Svjedok Radovan Ostroški rekao je da detalje ne zna jer je živio 500 metara udaljen od njih, ali da je vidio da se oštećena, njezin sin i Komljenović međusobno posjećuju, kao i da im je on dosta pomagao. Milutin Cumin izjavio je, pak, da Zdenka Rumenjak, koja je Komljenovića prijavila, njega ne može smisliti jer sumnja da je on kriv što je njezin muž nesretno preminuo.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
11:42 16.03.2011.

na balkanu ništa novo. prije se kleo titi i komunizmu, poslije prešao na demokraciju. riba smrdi od glave. tko laže taj i krade, a tko krade taj i ubija. ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije