Zaustaviti bagere

Županijski ured zaprimio 203 zahtjeva za legalizaciju objekata

rusenje_PXL_kar_111201_814
Dominik Grgurić/PIXSELL
02.01.2013.
u 13:02

Riječ je o predmetima za čitavu karlovačku županiju, osim grada Karlovca

Županijski ured za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša u protekloj je godini zaprimio 203 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata. Riječ je o zahtjevima koji se podnose za područje čitave Karlovačke županije, ne računajući grad Karlovac. Za one bespravne graditelje koji su već dobili nalog za rušenje, rok za predaju istekao je sa zadnjim danom prošle godine, dok svi ostali imaju vremena zahtjeve predati do kraja lipnja. U uredu naglašavaju da je broj pristiglih zahtjeva iznimno velik.

– Primili smo znatno više zahtjeva nego što smo očekivali. Zbog toga je ovo razdoblje kada ćemo imati zaista puno posla. No, treba reći i da uz zahtjeve za legalizaciju primamo i redovite zahtjeve za gradnju te zahtjeve za potpomognutu izgradnju. Pokušavamo što prije riješiti sve pristiglo, jer zbog velikog broja slučajeva vezanih za legalizaciju ne želimo oštetiti legalne graditelje koji zahtjeve podnose u redovitoj proceduri – rekao je pročelnik Ureda za prostorno uređenje Marinko Maradin.

Kao primjer naveden je grad Slunj u kojem na rješavanje zahtjeva za legalizaciju čeka 87 podnositelja, ali 20 ih je već završeno. Među onima koji su u proceduri su i zahtjevi za legalizaciju po jedne energane i farme. Iz mjerodavnog ministarstva poručuju da će se svaka druga kuna koja se prikupi od naknada za legalizaciju utrošiti isključivo za sanaciju zona s mnogo bespravne izgradnje. Tim novcem gradit će se i komunalna infrastruktura, ali i objekti poput škola i vrtića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije