ZA VEČERNJI LIST

Zurovec odbacio optužbe svojeg zamjenika: Kad se pojavi na poslu, razveselit će ga novi tablet

Zagreb: Dario Zurovec izašao iz stranke Fokus
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
11.09.2024.
u 11:00

Moj se zamjenik trenutno bavi stranačkom politikom i javnim blaćenjem mene, moje obitelji i mog rada, a mjesecima mi nije podnio nikakvo izvješće. Ne vidim kakve bih to poslove mogao više prepuštati čovjeku koji zbog uskih stranačkih interesa javno blati svoga nadređenog i njegove ukućane, a ja kao njegov nadređeni pred zakonom snosim odgovornost za njegov rad, navodi gradonačelnik Svete Nedelje

Sudeći prema optužbama koje je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak uputio prema gradonačelniku Svete Nedelje Dariju Zurovcu političku scenu u tom gradu čeka zanimljiva jesen. Naime, Deak se požalio na društvenim mrežama kako mu je Zurovec neovlašteno uzeo laptop, monitor i čitač kartice te mu ukinuo službeni broj. Gradonačelnik Zurovec odbacio je optužbe svojeg zamjenika, te je ustvrdio za Večernji list kako se Deak bavi stranačkom politikom i blaćenjem njega i njegove obitelji.

"Zamjenik gradonačelnika po zakonu isključivo radi ono što mu gradonačelnik delegira i za obavljeno podnosi izvješće. Moj se zamjenik trenutno bavi stranačkom politikom i javnim blaćenjem mene, moje obitelji i mog rada, a mjesecima mi nije podnio nikakvo izvješće. Ne vidim kakve bih to poslove mogao više prepuštati čovjeku koji zbog uskih stranačkih interesa javno blati svoga nadređenog i njegove ukućane, a ja kao njegov nadređeni pred zakonom snosim odgovornost za njegov rad. Nisam više siguran na što su ti ljudi sve spremni, a budući da je zakonska odgovornost za sve moja, dužnost mi je zaštiti interes građana Svete Nedelje.

Da je mom zamjeniku posao za koji od građana prima plaću veći prioritet, znao bi da je stara oprema neusklađena s NIS2 direktivom i da moramo ući u proces nabave nove opreme. Jednom kad se ponovno pojavi na poslu, razveselit će ga novi tablet s kojega će moći podnositi izvješća gradonačelniku sukladno zakonu", navodi se u odgovoru gradonačelnika Svete Nedelje za Večernji list.

'Kontaktirajte me na fejs'

Gabrijel Deak, podsjećamo, objavio je u utorak navečer status u kojem je optužio Zurovca da mu je ukinuo službeni broj i neovlašteno uzeo laptop, čitač kartice i monitor. Status prenosimo u cijelosti. "Poštovani sugrađani, Zamolio bih vas da me od sada kontaktirate primarno na privatni telefon ili ovdje na fejsu, a ne na mail ili službeni telefon. Razlog je što mi je gradonačelnik (mag. ing. el. techn. inf, univ. spec. oec.) neovlašteno uzeo službeni laptop, čitač kartice i monitor (hahaha) te ukinuo službeni broj, pa će mi poneki mail potencijalno proći "ispod radara".

No, to znači da ću više vremena provoditi s vama na terenu, a tko zna, možda i ja pokrenem karijeru tik tok Spartanca i plesača sa zvijezdama. U svakom slučaju, nemojte zamjeriti gradonačelniku, ipak prolazi kroz teško razdoblje s obzirom na tek otvoreni slučaj povjerenstva o sukobu interesa i izvidima DORH-a zbog navodnog naštimavanja urbanističkog plana u Brezju za suprugu. Ako niste ubrali, Ilko Ćimić je o tome pisao na indexu, a priča se da su se pojedini zastupnici gradskog vijeća pobrinuli da se ne staje samo na tome.

Ukratko, i vi biste bili nervozni i skloni ovakvim ispadima u takvoj situaciji. Nadam se da će ova situacija napokon proći kada premijer napokon prebroji ruke preostalih DP-ovaca i utvrdi jel mu trebaju novi žetončići u Saboru. U svakom slučaju, hvala na razumijevanju i vidimo se na terenu(tamo gdje ste me najviše mogli vidjeti protekle tri godine)", stoji u objavi koju potpisuje zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak.

FOTO Ovo su najbolji memeovi o debati: Jedenje pasa, transrodni izvanzemaljci... Bilo je svega

Zagreb: Dario Zurovec izašao iz stranke Fokus
1/19
Ključne riječi

Komentara 1

NK
Najam krova
11:35 11.09.2024.

Zurovec je jeftina hdz-enjarska roba za jednokratnu upotrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije