akademski rokovnik

Acro prati životna razdoblja studenata, a lista se od rujna

'acro01_gra_170913'
Foto: ''
1/3
19.09.2013.
u 11:00

Akademski rokovnik prati akademsku godinu, ne kalendarsku i sadrži rubrike važne za studente

Poduzetništvo mladih i dobre ideje koje olakšavaju svakodnevicu danas se često povezuju uz digitalna rješenja, no ideja Elizabete Novaković, 22-godišnje studentice dizajna iz Zagreba, počela je i završila – na papiru. Akademski rokovnici, odnosno Acro, koje je ova studentica osmislila i dizajnirala, namijenjeni su učenicima, studentima i profesorima.

– Ideja je nastala iz vlastite potrebe. Svake sam godine sama osmišljavala svoj rokovnik jer sam uglavnom bacala pola ovog kupljenog. Oni kreću od prvog mjeseca, a ja bih na početku svake akademske godine kupovala novi rokovnik jer počinje neko novo razdoblje moga života i željela sam krenuti ispočetka – objašnjava Elizabeta.

Istraživala potrebe

Acro je, naime, prilagođen studentskoj populaciji s nizom specifičnih karakteristika. Rokovnik prati akademsku godinu, a ne kalendarsku, pa stoga počinje od mjeseca rujna. U njemu se nalaze i lenta slobodnog vremena, evidencija studentskih poslova, liste mjesečnih troškova i ispitnih rokova, poglavlje za praćenje projekata kao i drugi posebni, ali i uobičajeni dijelovi rokovnika.

– Kada sam ga osmišljavala, kontaktirala sam s tvrtkama koje se bave tiskanjem rokovnika. Jedna se tiskara oduševila mojom idejom te smo krenuli u proizvodnju. Predstavila sam Acro na ovogodišnjoj smotri dizajna Danu D u Zagrebu i reakcije su bile pozitivne. Studentima dizajna nije bio zanimljiv jer oni vole kreativni nered, prazne listove papira kako bi po njima mogli pisati gdje stignu, no ostalim studentima rokovnik je bio jako zanimljiv – prepričava Elizabeta početak svoga uspješnog projekta.

Prva serija sadrži pet različitih modela i tiskana je u pet tisuća primjeraka. Svaki je model, kaže Elizabeta, rezultat istraživanja među sadašnjim i budućim studentima, njihovih sklonosti i interesa.

Organizacijom do uspjeha

Rokovnici se već sada mogu nabaviti na raznim lokacijama poput Laube i Kina Europa, te dućanima, a cijena jednog primjerka je 69,90 kuna.

– Smatram kako je organiziranost 90 posto uspjeha. Ako dobro postaviš stvari u životu, one će se i ostvariti – zaključuje Elizabeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije