Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnost vreba

[ANKETA] Kazniti i one koji pretrčavaju cestu gdje ne smiju, suodgovorni su za nesreće

cesta pješaci
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
08.06.2016.
u 08:00

U prva je četiri mjeseca PU zagrebačka zabilježila 926 prekršaja pješaka. Koliko je po mišljenju građana opasno trčanje preko ceste i prelazak preko crvenog?

Koraljka Mimica, umirovljenica, 60: S jedne strane mislim da bi bilo najbolje provesti neku edukaciju. No, problem je što ima i jako puno starijih osoba koje pretrčavaju ceste. Oni pravila već znaju, samo su neodgovorni.

Lana Gažić, ekonomistica, 34: Trebalo bi biti normalno da pješaci cestu prelaze na obilježenom prijelazu ili da stanu kada je na semaforu crveno. No, u Zagrebu se stalno pretrčava preko ceste, što je jako opasno.

Katica Purgar, umirovljenica, 63: Nakon svake nesreće u prometu ispadne da su vozači krivi, ali ne smije se zaboraviti da su i neodgovorni pješaci velik problem. Najgore je što nema načina da im se stane na kraj.

'≥'Teško hodam, no lakše mi je cestu pretrčati nego ići pothodnikom

Ključne riječi

Komentara 2

R0
R00kie
09:34 08.06.2016.

najradije bi zgazio pjesaka kad ga vidim da pretrcava cestu, a pokraj sebe ima pothodnik!!! takve najstroze kazniti

SZ
slaven.zadravec
23:40 09.06.2016.

Ulice trebaju pripadati svima, a ne samo vozačima. Automobili ozljeđuju ljude te prema tome treba prilagoditi propise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije