Godinama je na tom mjestu radio svima u kraju poznati kafić Čučerjanka.
Kada se prije godinu i pol zatvorio, njegovi vlasnici mislili su da se nikad više u tom lokalu nitko neće baviti ugostiteljstvom. No, promijenili su mišljenje kada im se obratio Bernardo Vidoša, dugogodišnji pizza-majstor koji je odlučio baš u tom prostoru otvoriti svoju pizzeriju.
Ništa bez djevojke i supruge
Znanje i vještine stekao je radeći u renomiranim pizzerijama u Zagrebu i na Jadranu, a kad je odlučio investirati u nešto “svoje”, zapikirao se baš na Čučerje. Shvatio je da podsljemenskoj zoni nedostaje mjesto gdje će stanovnici moći pojesti finu klopu i popiti dobro pivo. U cijelu je priču uključio i prijatelja, ali i kuma Zoltana Jakubeca. I tako je krenulo. U roku dva mjeseca pizzeria Purger’s postala je mjesto u koje se odlazi zbog domaće atmosfere. Ali prvenstveno hrane, budući da se pizza-majstor Bernardo dobro potrudio osmisliti nove okuse ovog talijanskog specijaliteta. Ostala je, naravno, originalna receptura tijesta, a pizze se peku u krušnoj peći.
– Iznenađujuće je da je Bernardo po struci automehaničar, ali ga je ljubav prema hrani odvela u drugom smjeru. Prekvalificirao se za pizza-majstora i odlučio posvetiti tom poslu. Ideju za lokal dobio je još prije nekoliko godina, kada je shvatio da je u svakoj pizzeriji u kojoj je radio povećao posao svojim radom i znanjem te svakodnevno dobivao pohvale od gostiju – kaže njegova djevojka Mia Gojković, koju su zadužili za PR. U vođenju pizzerije pomaže i Zoltanova supruga Andrea, koja je ujedno Mijina sestra.
Plus burgeri i cheesecake
A što se tiče okusa, najtraženija je “Purger’s pizza”, koja se sastoji od umaka od rajčice, mozzarelle, mariniranih pilećih prsa s grilla, vratine, šampinjona, karameliziranog luka, BBQ sosa, origana i maslina. Ima tu pizza i s još neobičnih sastojaka, poput one s kebabom i iceberg salatom. Popularni su i burgeri od 100 posto junećeg mesa, a najviše se traži “Purger’s burger”. Vole ga jer u njega ide dupla pljeskavica, kajmak, pecivo, pohani luk punjen mozzarellom, prženi špek, zelena salata, rajčica, umak, kiseli krastavci i rikula.
– U ponudi imamo i pržene lignje, plate i pogačice, a za desert gostima nudimo i cheesecake. Atmosferu smo, osim uz osoblje, stvorili i uređenjem. Cijeli je prostor pomalo rustikalan, zapravo upravo onakav kakav priliči kvartovskoj pizzeriji. Drvo je glavni korišteni materijal i upravo zahvaljujući njegovoj upotrebi “dobili” smo dodatnu toplinu, koja se sviđa gostima – ističe Mia, dodajući da su dečki sami uredili cijeli prostor: od zidova, stolova, rustikalnih lampi od drveta pa sve do kuhinje. Lijepih dana bit će sve više, pa ekipa iz “Purger’sa” najavljuje i skoro postavljanje terase.
Znači dobro mu ide kada može imati i djevojku i suprugu