NOVO NA POLITIČKOJ SCENI

'Bandićevci' pokrenuli novu stranku: Nosi ime pokojnog gradonačelnika, ali njegovu omiljenu uzrečicu

Zagreb: Osnivačka skupština stranke BM365 Idemo delat!
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/7
11.10.2024.
u 12:21

Predsjednik nove stranke, koja bi trebala biti svojevrsna reorganizacija one koja je sad u stečaju, jest gradski zastupnik u Skupštini Dejan Kljajić.

Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića ide dalje. Ali ne u starom formatu, već u novoj stranci BM365 Idemo delat! koja je jučer održala osnivačku skupštinu. Predsjednik nove stranke, koja bi trebala biti svojevrsna reorganizacija one koja je sad u stečaju, jest gradski zastupnik u Skupštini Dejan Kljajić

Kako je ranije rekao Kljajić, stranka će činiti gotovo sve članove Stranke rada i solidarnosti, te uključuje i neke nove, koji su se pridružili nedavno.– Živimo u gradu koji je prljav, zakrčen prometom. U Zagrebu se, posebno na proljeće, otvara veliki politički prostor i sve stranke koje misle da se gradom ne upravlja dobro trebaju sjesti zajedno za stol, jer jedino zajednički možemo stvoriti jednu dobru koaliciju i dobru Skupštinu – rečeno je na osnivačkoj skupštini. 

VEZANI ČLANCI:

Stranku su osnovali Kljajić, Vinko Kojundžič te dugogodišnji suradnik pokojnog gradonačelnika Slavko Kojić, koji je bio predsjednik Stranke rada i solidarnosti te koji je nedavno bio i među osnivačima udruge Bolje možemo - svojevrsne igre riječi koja aludira na stranku Možemo, koje su protiv, te na ime bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Kako nam je Kojić rekao ranije, u novoj stranci neće imati upravljačku ulogu, nego onu pomoćnu, a neovisno o njoj s djelovanjem će nastaviti i udruga Bolje možemo koja, ističe, nije stranka ali jest političkog karaktera. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije