Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promo

Bijenale slikarstva: Kako na kreativan način provesti zimske praznike?

Foto: HDLU, Juraj Vuglač
1/10
27.12.2023.
u 15:36

Ako se pitate kako na zabavan, edukativan i sadržajan način provesti zimske praznike s vašom obitelji i prijateljima s djecom, te kako potaknuti razvoj djetetove mašte i kreativnosti, zajedno se družiti i ispuniti vrijeme, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) za vas ima prijedlog i poziva vas na druženje u Meštrovićevom paviljonu.

U sklopu manifestacije 7. bijenala slikarstva za vas je pripremljen bogat edukativni program koji uključuje stručno vodstvo za djecu i mlade te edukativnu knjižicu, prilagođenu uzrastu od 6 do 16 godina s reprodukcijama radova izloženih na 7. bijenala slikarstva. 
Edukativna knjižica je interaktivna te sadrži brojne zadatke i igre, koje se mogu rješavati samostalno, ili još bolje, u društvu prijatelja i roditelja. Osim toga, edukativna knjižica može se preuzeti i na organiziranim vodstvima za djecu i mlade.

Knjižicu je osmislila mag. edukacije likovne kulture Mia Matijević Akrap uz superviziju Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, prof. Sonje Vuk.

Foto: HDLU, Juraj Vuglač

Na ovaj način slikarstvo postaje blisko svakome, a osobito najmlađima. Osim razvijanja senzibiliteta za umjetnost, djeca će kroz izložbu moći razvijati i opažaj, kreativnost kao i kritičko mišljenje.

Provedite zimske praznike kvalitetno i kreativno te posjetite 7. bijenale slikarstva u Meštrovićevom paviljonu.

O programu 7. bijenala slikarstva saznajte više na: http://www.bijenaleslikarstva.hdlu.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije