Bivši Tomašević savjetnik

Ivica Lovrić: 'Je li gradonačelnik samo nesposoban ili ga nije briga za 20 tisuća sugrađana?'

Ivica Lovrić, bivši pročelnik za obrazovanje grada Zagreba
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/5
05.11.2022.
u 12:04

Ivicu Lovrića zasmetalo je što ni nakon godinu dana Dom za starije i nemoćne na Markuševcu nije otvoren.

Donedavni savjetnik gradonačelnika Tomislava Tomaševića i dugogodišnja desna ruka pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, a sada gradski zastupnik u zagrebačkoj Skupštini, Ivica Lovrić na Markuševcu je upozorio činjenicu da Dom za starije nije otvoren godinu dana nakon što je sagrađen.

Lovrić smatra da su na najvećem gubitku Zagrepčani, a da je za sve kriv gradonačelnik Tomašević.

- Prema javno dostupnim informacijama ispada da gradonačelnik Tomašević u godini i pol dana koliko je na vlasti nije uspio provesti postupak javne nabave za opremanje Doma - tvrdi Lovrić.

Natječaj za opremanje planiran je za lipanj 2021., no raspisan je u rujnu 2021. te su ponude otvorene u studenom iste godine.  Od tada nije donesena Odluka o odabiru ponuditelja nego je natječaj poništen u kolovozu ove godine. Novi natječaj u međuvremenu nije raspisan.

08.06.2022., Zagreb - Ivica Lovric, bivsi procelnik za obrazovanje. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

- Uvažavajući zakonske rokove provođenja postupaka javne nabave,  rokove isporuke opreme te naravno i Tomaševićevu sposobnost bojim se da Dom neće biti stavljen u funkciju niti za drugu obljetnicu izgradnje - poručuje bivši Tomaševićev savjetnik.

Bivši bliski suradnik Milana Bandića inženjer je prometa koji je obnašao dužnost pročelnika Ureda za odgoj, kulturu, obrazovanje i sport pita se je li Tomašević nesposoban ili ga samo nije briga.

- Je li razlog ovolikoj neprofesionalnosti i nemaru samo Tomaševićeva nesposobnost ili je posrijedi i nebriga za 20.000 naših sugrađana koji čekaju svoje mjesto u Domovima za starije i nemoćne? A do tada objekt propada te Grad Zagreb plaća zaštitare (40.000,00 kn mjesečno). Za te usluge Grad je do sada platio gotovo pola milijuna kuna.  No, na najvećem gubitku su, kao i uvijek, građani Grada Zagreba - zaključuje.

05.07.2022., Zagreb - Visoki upravni sud Republike Hrvatske,danas donosi za odluku o mjeri roditelj odgojitelj. Ivica Lovric. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, u novoj sistematizaciji gradske uprave Lovrić je ostao neraspoređen i od 25. listopada ostao je bez savjetničkog mjesta i neto plaće od 18 tisuća kuna, no aktivirao je zastupnički mandat u Skupštini i nastavlja s radom. Inače, Lovrić je nakon Bandićeve smrti u javnosti bio najaktivniji po pitanju borbe oko izmjene i ukidanja mjere roditelj odgojitelj.

>> VIDEO: Na Sljemenu se na 20°C proizvodi snijeg, a iz Grada poručuju: 'Nije pretoplo, ali prestajemo'

Komentara 19

Avatar links
links
12:33 05.11.2022.

kako te nije sramota izustiti i jedno slovo pudlice lopovska banditićeva?? Vrati lovu veliki stručnjače sa prometnim faksom, jadan si da jadniji ne možeš biti

DU
Deleted user
12:57 05.11.2022.

E baš se javio tko će o poštenju. Lovrić je upravljao obrazovanjem, sportom i kulturom u Zagrebu, a kvalifikacija za taj posao doslovce nikakva. Završio prometni fakultet.

KA
kažemja
12:35 05.11.2022.

Kaj ova spodoba radi na slobodi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije